About books and Reading


De spannende boekenweken komen eraan! Nu wil het geval natuurlijk, dat ik bijna elke week wel een goed spannend boek lees, onlangs nog , ‘De Blauwe Marlijn’ van James Hall , maar van 9 tot en met 25 juni is het weer zover. Deze keer wordt de thriller als vakantieboek in het zonnetje gezet.

Immers voor veel Nederlanders is de vakantie het moment om meer boeken te lezen dan normaal en dan zijn vooral de thrillers populair. In de koffer gaan toch al snel zo’n zes boeken mee, (alhoewel steeds meer mensen tegenwoordig voor een E-reader kiezen) en daar zitten heel wat thrillers tussen.
Als je in die periode bij de boekhandel voor €12,50 aan Nederlandstalige boeken besteedt, krijg je er ook deze keer een geschenkboek bij cadeau, namelijk: ‘ De vrouw in de blauwe mantel. ‘

De eer om het te schrijven kwam dit jaar toe aan de Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer en het is net als zijn grote doorbraak ’13 uur ‘, wat in 2012 de VN Thriller van het jaar werd, onderdeel van de Bennie Griessel- reeks, die ikzelf overigens nog niet ken. 

Aan het begin van deze weken worden de Gouden Strop voor het beste spannende boek en de Schaduwprijs voor het beste debuut uitgereikt; en wel op 8 juni bij RTL Late Night, op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Kijken dus!

Natuurlijk kun je, als je niet op vakantie gaat, ook lekker in je achtertuintje van een thriller gaan genieten, maar anders worden er bijvoorbeeld bij de bibliotheek diverse activiteiten georganiseerd en voor wie zin heeft is er zelfs een heuse schrijfwedstrijd in het leven geroepen. 

Twee weken lang volop aandacht voor de misdaad literatuur:
Ik kan niet wachten!
Groet SH
Bronnen:

www. spannendeboekenweken. nl

www. cpnb. nl

http://www.libris.nl

Advertentie

3 gedachtes over “About books and Reading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s