Quote of the friday: zandzakken


Behalve bepaalde mensen, blijkt niemand met deze uitspraak bekend te zijn . Terwijl ik toch dacht dat het gemeengoed was. Terwijl ik dacht, dat iedereen er wellicht wel eens gebruik van maakt ook, blijkt het bij navraag, toch een onbekend fenomeen te zijn.
Maar, ja, wie ben ik? Ik ben er al jaren, wat zeg ik? Al veertig jaar mee bekend.

Op vrijdagavond trek je overal de stekkers uit; plan je een avondje voor jou en je eventuele lief. Heb je lief, dans je in de regen, lees je een goed boek, ga je vroeg op bed of lig je urenlang in bad…..Die vrijdagavond is, met hoge uitzonderingen inbegrepen, altijd voor jezelf.

“Op vrijdagavond liggen de zandzakken voor de deur”

En dan hoeft niemand je te storen. Ook je kinderen, kleinkinderen of je ouders niet! 

Tenzij……..

Fijn weekend,

Groet SH

Advertentie

5 gedachtes over “Quote of the friday: zandzakken

  1. Klink na ’n goeie spreekwoord.Ons taal het ook baie sulke mooies, wat ook ongelukkig in onbruik verval.Dis tog so jammer!Vandag se sprekers is te lui om sulke uitdrukkings te leer en gebruik,omdat alles kort en kragtig moet wees op internet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s