Be-sparen 3

Het lijkt erop dat het nu eindelijk staat te gebeuren. Ons hele flatgebouw wordt energiezuinig! Na al wat eerdere aankondigingen, een technische inspectie , de vorming van een klankbordgroep, een informatiemarkt en het huisbezoek van een woonconsulente, ligt het nu in de planning om er na de bouwvak mee te beginnen, maar dan moet wel 70% van de bewoners instemmen met de voorgestelde werkzaamheden.

De woningbouwvereniging is er alles aan gelegen om iedereen over de streep te krijgen en ik kan me dan ook niet voorstellen dat het alsnog niet door zal gaan.
Het biedt op lange termijn immers alleen maar voordelen, zoals o.a. een betere isolatie door de plaatsing van kunststof kozijnen met HR+++(triple) isolatieglas, de verwijdering van asbest en de renovatie van toilet, badkamer en keuken, maar natuurlijk geeft het tijdens de werkzaamheden en in voorbereiding hierop wel de nodige overlast. Dus ik ben benieuwd!

Wat wel weer even zal moeten wennen is het koken op elektriciteit. Ik heb graag een vlam onder mijn pannen, maar als je je daar wat nader in verdiept, schrik je van de uitkomsten van sommige onderzoeken. Bij koken op gas (wat bovendien een fossiele brandstof is) gaat er maar liefst 50% van de warmte verloren; bij koken op elektriciteit is dit veel en veel minder en dan komt met name een inductiefornuis als beste uit de bus. Daarmee heb je een rendement van 80 tot 90% op de verbruikte energie. Dus heb ik daar uiteindelijk voor gekozen.

In het kader van mijn eerdere pogingen om zoveel mogelijk op energie te gaan besparen, is dit straks natuurlijk een leuke opsteker!

Groet SH

Advertentie

2 gedachtes over “Be-sparen 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s