Kleuterpraat: watermeloen 


Het is tien uur. Mijn kleuters en ik zitten in de kring. We gaan fruit eten. Zoals altijd vliegen de bananen en appels je om de oren. Niets mis mee. Ik vind de geur van fruit altijd zo lekker: “Wat ruikt het hier lekker naar fruit!” Helemaal dat zomerse fruit ruikt zo lekker. 

“Smakelijk eten, smakelijk eten, eet maar op, eet maar op. Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken, eet maar op, eet maar op”.

Niek heeft watermeloen mee: “Juf, ik heb watermeloen mee”. Zijn bakje ligt vol met heerlijke schijven watermeloen. Mooie kleuren en lekker sappig. Ik moet me bedwingen om niet te vragen of ik ook een schijfje mag. Siem, nieuwsgierig als altijd, kijkt ook even in het bakje van Niek. De geur van deze watermeloen valt hem direct op: “Juf, deze watermeloen ruikt naar roze, want hij is ook roze”.
“Eet smakelijk Niek!”
ER

Advertentie

3 gedachtes over “Kleuterpraat: watermeloen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s