About books and reading: Kookboek voor de Boekenliefhebber.

Hoe simpel is het om iemand gelukkig te maken, die en van koken en van lezen en van lekker eten houdt? Dit moeten de schrijfsters van bovenstaand kookboek in gedachten hebben gehad bij de samenstelling ervan.
Op zorgvuldige wijze hebben zij recepten verzameld van gerechten die in de meest uiteenlopende boeken worden genoemd of beschreven en ze waren verbijsterd over de grote hoeveelheid literatuur waarin die verrukkelijke beschrijvingen voorkwamen.
Al lezende is het dan ook een literaire en culinaire ontdekkingsreis met verrassende, inspirerende en smaakvolle hoogtepunten geworden, waarvan je nooit genoeg kan krijgen.
Elk recept wordt vergezeld van een fragment uit het boek dat het genoemde gerecht naar voren haalt en dit is nu eens een kookboek zonder foto’s, wat alleen maar recht doet aan de fantasie van de lezer. Het maakt dat je niet snel het gevoel zal hebben, dat een gerecht mislukt is; als het maar goed smaakt!

Behalve met boekfragmenten en recepten is het boek doorspekt met veel, heel veel citaten en een daarvan wil ik jullie niet onthouden:

“Ieder mens is bij tenminste één verhaal nauw betrokken- zijn eigen. “

Elizabeth Spencer

Wel moge het u bekomen, groet
SH

ISBN 90 5831 306 9

SK Kennedy Wenger& JK Jensen

The Booklover’s Cookbook .

Uitgeverij Sirene 2004, Amsterdam

Advertentie

2 gedachtes over “About books and reading: Kookboek voor de Boekenliefhebber.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s