mefrouwsecoshop alternatief: 4 x zero waste badkamer

Sinds onze eerste zero plastic challenge is, zoals jullie hebben kunnen volgen, het balletje flink gaan rollen. Inmiddels is onze afvalberg gehalveerd en de meeste winst hebben we tot nu toe behaald in de keuken. Wat we ondertussen weten is dat je niet alles in één keer moet willen doen! Het volgende station is de badkamer, want ook hier staat een afvalbak die zich gemakkelijk laat vullen.

1. Shampoo: Je kunt kiezen voor het no pooing maar om eerlijk te zijn durf ik dat niet aan. Dan bestaan er nog tig receptjes om zelf shampoo te maken, super leuk voor een keertje maar ik ken mezelf (MR) dit ga ik niet een leven lang volhouden. Dus het beste alternatief is dan een blok shampoo deze gaan even lang mee als 2 á 3 plastic shampoo flessen. mefrouw’s eco-shop verkoopt die van het merk Lamazuna. De blokshampoos van Lamazuna zijn vegan en zonder palmolie. Ze worden verpakt in een kartonnen doosje bedrukt met milieuvriendelijke inkt wat dus gewoon bij het “oud papier” kan.
2. Tandpasta: Ook hier hebben we een oplossing gevonden bij Lamazuna. Deze natuurlijke cosmetica fabrikant heeft zich namelijk ten doel gesteld, het vermijden van verpakkingsafval van cosmetica en het produceren van hoge kwaliteit beauty producten. Daardoor behoort de plastic tandpastatube en micro beads nu tot het verleden. Lamazuna heeft een tandpastablok op een houten steel. Deze zijn handgemaakt, vegan en van natuurlijke en biologisch gecertificeerde ingrediënten. Een blok gaat, net als de shampoo evenlang mee als 2 tubes tandpasta. Je poetst je tanden door met een natte tandenborstel op de blok te wrijven tot het goed schuimt. De tandpasta heeft een antibacteriële werking en kan daarom zonder problemen worden gebruikt door iemand anders in je eigen familie. En de geur, echt die is echt zo lekker fris! De hele douche ruikt ernaar.
3. Tandenborstel: Natuurlijk is er ook voor de de plastic hand tandenborstel vervaardigd in massaproductie een duurzaam alternatief, misschien op het eerste oog niet de grootste klapper maar alles wat je doet helpt! Bij mefrouw’s eco-shop hebben we gekozen voor de Humble Brush. Het handvat is gemaakt van 100% afbreekbaar bamboe. De zachte haren van nylon-6 zonder BPA (bisphenol A) zijn op den duur biologisch afbreekbaar (1). Humble Brush wordt geleverd in een milieubewuste verpakking: de borstel wordt beschermd door een transparant, biologisch afbreekbaar beschermzakje gemaakt van plantaardig materiaal. Het doosje is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Maar het kopen van deze tandenborstel draagt niet alleen bij aan een zero waste badkamer. Via het buy one, give one systeem krijgt voor iedere verkochte Humble Brush tandenborstel een kind in nood een tandenborstel of andere mondzorg.
4. Wattenstaafjes: Hoeveel zou je hier van gebruiken in je leven? Ik las ergens gemiddeld 30.000! Een paar weken gelden schreef ik al een blog over het duurzame alternatief, de oriculi omdat ik geshockeerd was door een foto van een zeepaardje die zich vastklampte aan een wattenstaafje.

Deze vier zero waste badkamer oplossing zijn gemakkelijker dan gedacht. En omdat wij zo enthousiast zijn hebben we voor vandaag een mooie eco ♻️ deal voor jullie. Met de code: BADKAMER bestel je de Zero waste badkamer set op mefrouw’s eco-shop van €30,69 voor €25,-. Voordelig voor jezelf of geversgeluk met de feestdagen.

Fijne zondag,

Liefs mefrouw’s eco-shop

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s