It’s the most wonderful time of the year…

Elk jaar een jaartje ouder en wijzer, is wat ze zeggen. Hoort daar tevens bij dat je elk jaar sentimenteler wordt? Ik was altijd al een sentimentele trut, maar ik merk dat ik Kerst elk jaar een beetje meer waardeer.

Het begint met het eerste kerstliedje op de radio. Sinds een aantal jaar app ik een van mijn beste vriendinnetjes als ik het eerste lied hoor, omdat ik weet dat zij altijd zo blij is als ze weer te beluisteren zijn op de radio. Ze appt me terug: “ik zat al op dit appje te wachten!”. Ik glimlach.

Mijn directrice en ik delen onze tradities. Ik vertel hoe dat bij ons thuis ging: de doos met kerstspullen werd van zolder gehaald. Deze was niet alleen gevuld met spullen, maar ook met herinneringen en tradities. De zelf gefiguurzaagde kerstboom, de kerstengel gemaakt door mijn zus. De gouden draaimolen met kerstengeltjes. Die toch elk jaar weer toch echt wel kapot bleek te zijn. Mijn directrice stuurt me datzelfde weekend foto’s door, met haar tradities en herinneringen. De doos is van zolder gehaald lees ik tussen de regels door.

Ik ben me er van bewust dat ik m’n eigen tradities en herinneringen creëer. Ik hoop dat Olivia, later ook elk jaar met smart zit te wachten op onze doos die van zolder gehaald zal worden. Net zoals ik dat deed als kind en net zoals mijn vriendinnetje dat wacht op mijn eerste kerstlied.

Ik loop in de stad en daar zie ik een draaimolen, met engeltjes! Ik ben door het dolle heen! Ik koop de molen. Ik breng mijn eigen jeugdherinnering thuis, om mijn eigen herinneringen te creëren samen met de aller leukste.

ER

Advertentie

4 gedachtes over “It’s the most wonderful time of the year…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s