Kids kitchen with love: Kerstdiner

Ik kan me de kerstdiners op mijn eigen lagere school nog goed herinneren. De kerststukjes, toen nog met echte kaarsen op tafel en de hele klas geurde naar den. Je mooiste kleren aan en stiekem lippenstift op die een vriendinnetje mee naar school had gesmokkeld. Wat spannend allemaal! Voor Finn was het vandaag niet anders.

“Mam, ik wil een blouse aan hoor”.

Oh shit, daar had ik even geen rekening mee gehouden, ik dacht dat jongens hier iets minder mee bezig zouden zijn en de zoveelste groeispurt past hij geen enkele blouse meer. Gelukkig is het uitverkoop in de stad dus dan nog maar snel eentje scoren maar als ik wil afrekenen blijk ik mijn pinpas vergeten te zijn. Gelukkig wil mijn lief in zijn pauze even snel met mij heen en weer rijden, dat scheelt weer!

Elk kind moet iets lekkers meenemen voor het kerstdiner, dit levert me een stuk minder stress op want ik laat me inspireren door de chickeslovefood.

Benodigdheden:

 • pakje bladerdeeg
 • cocktailworstjes of knakworstjes op maat gesneden
 • 1 eierdooier
 • velletje bakpapier
 • ketchup

Werkwijze:

 • verwarm de oven voor op 200 graden
 • laat het bladerdeeg ontdooien
 • teken een ster op je bakpapier door middel van twee driehoeken bekleed je bakblik hiermee
 • snijd de bladerdeegplakjes door de helft en dan elke helft in drieën
 • rol de cocktailworstjes in het bladerdeeg en vul de punten van de ster hiermee op laat het midden open voor een schaaltje. Druk de ingewikkelde worstjes licht aan
 • Kluts het eierdooier en besmeer de ster van worstjes hiermee voor een mooie goudgele kleur
 • bak het geheel voor twintig minuten in de oven
 • vul een schaaltje met ketchup en zet deze in het midden van de ster

Finn en ik hebben een leuke middag in de keuken en vol trots vertelt hij me dat iedereen van zijn ster wilde proeven!

MR

Advertentie

2 gedachtes over “Kids kitchen with love: Kerstdiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s