Nooit ga ik s’ morgens vroeg naar de supermarkt maar stomtoevallig stond ik daar om half negen en voor mijn neus stonden vier karren vol met een opruiming van de biologische schappen. Mijn hartslag schoot omhoog en als een ware coupon-mom sloeg ik mijn slag. Thuis gekomen helemaal blij want nu zijn mijn voorraadkasten voor een prikkie weer aangevuld met havermout, kikkererwten, soepen enzovoorts!
Dit recept vond ik op http://www.smaakt.bio maar helaas kan ik de link niet meer voor jullie terug vinden. Gelukkig heb ik het opgeschreven want dit is echt Yummy.
Ingrediënten:
⁃ 100 gram havermout
⁃ 2,5 eetlepel kokosolie
⁃ 2,5 eetlepel honing
⁃ 1 theelepel kaneel
⁃ 4 eetlepels dikke (soya) yoghurt
⁃ 1 stoofpeer
Werkwijze:
⁃ Verwarm de oven voor op 175 graden
⁃ Meng de havermout, kokosolie, honing en kaneel goed doorelkaar. Verdeel in vier porties en doe dit in de vormpjes van een bakblik. Druk het goed aan gebruik hier eventueel een borrelglaasje voor
⁃ Zet de cupjes voor ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze uit het blik haalt
⁃ snijd het stoofpeertje in vier partjes
⁃ als alles is afgekoeld vul dan de cupjes met yoghurt, leg er een peertje bovenop en garneer met wat maple siroop
Serveer direct,
MR
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Vrolijke groet terug Rob!
LikeLike
mmmm. Dat is nu solden waar je happy van wordt.
LikeGeliked door 1 persoon
Echt wel! Ik ven vandaag voor een tweede ronde gegaan 😊
LikeLike