Yummy sunday: Havermoutcupjes

Nooit ga ik s’ morgens vroeg naar de supermarkt maar stomtoevallig stond ik daar om half negen en voor mijn neus stonden vier karren vol met een opruiming van de biologische schappen. Mijn hartslag schoot omhoog en als een ware coupon-mom sloeg ik mijn slag. Thuis gekomen helemaal blij want nu zijn mijn voorraadkasten voor een prikkie weer aangevuld met havermout, kikkererwten, soepen enzovoorts!

Dit recept vond ik op http://www.smaakt.bio maar helaas kan ik de link niet meer voor jullie terug vinden. Gelukkig heb ik het opgeschreven want dit is echt Yummy.

Ingrediënten:

⁃ 100 gram havermout

⁃ 2,5 eetlepel kokosolie

⁃ 2,5 eetlepel honing

⁃ 1 theelepel kaneel

⁃ 4 eetlepels dikke (soya) yoghurt

⁃ 1 stoofpeer

Werkwijze:

⁃ Verwarm de oven voor op 175 graden

⁃ Meng de havermout, kokosolie, honing en kaneel goed doorelkaar. Verdeel in vier porties en doe dit in de vormpjes van een bakblik. Druk het goed aan gebruik hier eventueel een borrelglaasje voor

⁃ Zet de cupjes voor ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze uit het blik haalt

⁃ snijd het stoofpeertje in vier partjes

⁃ als alles is afgekoeld vul dan de cupjes met yoghurt, leg er een peertje bovenop en garneer met wat maple siroop

Serveer direct,

MR

Advertenties

4 gedachtes over “Yummy sunday: Havermoutcupjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s