Hongkong // zusje

Gespannen, vermoeid en verkreukeld stap ik het vliegtuig uit. Gespannen omdat ik mijn eerste bestemming heb bereikt. En niet alleen dat. De eerste dagen staan in het teken van een familie reünie.

Over een paar minuten ga ik eindelijk mijn zusje weer zien. Zij is 1,5 jaar geleden vertrokken uit Nederland om te gaan backpacken in Australië. Toen zij vertrok was onze zussenband herstellende van een puberteit, verhuizingen en gewoonweg andere levens. Destijds was ik erg onder de indruk en trots op haar dat ze dit besluit nam. In de tijd dat ze weg is, is ons contact alleen maar beter geworden. Zeker de laatste maanden voordat ik zelf vertrok. Zij is ook mijn inspiratie geweest om deze keuze te maken.

Daarom ben ik gespannen en vol verwachting, eindelijk mijn ‘kleine’ zusje weer zien na al die tijd & al haar verhalen horen. Benieuwd naar al haar ontwikkelingen en ideeën.

Niet alleen mn zusje ga ik weer zien, mijn oma is er ook. 84 jaar en nog zo fit als een hoentje. En natuurlijk mijn tante, oom en neven&nicht.

Ik weet dat ze mn oma en mn zusje me komen ophalen van het vliegtuig. Wachtend op mn backpack, krijg al een berichtje ‘ hoe lang het nog gaat duren?!’ Een glimlach verschijnt op mn gezicht.

Zoekende naar hun gezichten in de mensen, zie ik ze ! Mijn zusje en ik geven elkaar een dikke dikke knuffel & slikken beiden onze tranen weg. We willen het immers wel gezellig houden, maar het voelt goed en vertrouwd.

J. En ik besluiten gelijk even samen naar het strand te gaan. We kletsen elkaar de oren van het hoofd. Over haar avonturen, mijn toekomstige reis, vroeger en de toekomst. Ik ben onder de indruk van haar ontwikkeling als persoon, zoveel levenservaring heeft ze opgedaan en zo dapper dat ze zo voor zichzelf heeft gekozen. Ze vertelt me dat ze echt gelukkig is en dat stress niet bestaat in haar huidige leven. Dit klinkt als muziek in mijn oren. Ik koester dit moment, het voelt bijzonder en als een nieuw hoofdstuk in ons leven als zussen. We maken gelijk plannen. Haar visum loopt eind april af, dus we besluiten om elkaar te zien in Australië en samen een trip te gaan maken. Aan de andere kant van de wereld voelt het als thuiskomen.

JC

Advertentie

2 gedachtes over “Hongkong // zusje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s