Sorry

“Miljoen redenen waarom vrouwen sorry zeggen”, aldus de kop van een ‘artikel’ op Facebook. Nou ja het was misschien niet volledig de titel, but it could have been. Ik weet niet waarom, maar toch klik ik op de link en ik begin te lezen. Helaas, moet ik bekennen dat ik een van die vrouwen ben die vaak sorry zegt. “Sorry, ik kan geen theetjes doen in de stad”, “Sorry, dat ik alweer zo enthousiast ben”, “Sorry, maar ik heb een fantastisch idee”, “Sorry, maar ben kapot”, “Sorry, maar ik kies voor mezelf”, “Sorry, maar ik vind je leuk”.

 
Ik vraag het mezelf af: Am I really sorry? Soms wel ja, maar niet altijd. Is het nodig om voor deze zaken sorry te zeggen? Nee, sorry eigenlijk niet. Conclusie: ik maak misbruik van het woord sorry. Az Yet zong: It’s hard for me to say I’m sorry. Nou, voor mij dus echt niet.

“Sorry, that I say sorry that much”.

Bewustwording is vaak de eerste stap en bewust ben ik. Deze week wis ik 9 van de tien Whatsapp berichtjes, omdat ik het woord sorry gebruik. Wissen en opnieuw beginnen met typen. Allerlei gedachten komen bij me op: “Vinden ze me nu onaardig?” Met zwetende en trillende handen wacht ik de reacties van de tegenpartij af. Het blijkt allemaal mee te vallen.

Redenen om geen sorry te zeggen:
• Nee zeggen;
• Je droom najagen;
• Tijd voor jezelf nemen;
• Wanneer je verliefd ben op iemand, of wanneer je van iemand houdt;
• De waarheid;
• Jouw imperfecties;
• Als je moet huilen;
• Wanneer je ziek bent;
• Als je moet lachen.
“Hallo, ik ben Eveline en ik ben verslaafd aan het woord sorry en ik ben nu drie dagen nuchter”. Ben jij verslaafd aan het woord Sorry?

ER

 

Advertentie

Een gedachte over “Sorry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s