Ik ben echt gek op de de Tex Mex keuken, lekkere rijke spijzen met warme kruiden en crème fraiche en loads of cheese! Echt, wat je noemt comfort food maar sinds het allergieën en intoleranties tijdperk met de verboden producten-lijstjes zijn we regelmatig toegewezen op vegan gerechten. En dat, dat geen straf is bewijst deze snelle stoof met fajita-seasoning-mix.
Ingrediënten:
⁃ 1 blok tofu
⁃ 1 limoen
⁃ 1 zakje santamaria fajita-seasoning-mix
⁃ 1 pak quinoa
⁃ scheutje olijfolie
⁃ 1 ui
⁃ 1 teentje knoflook
⁃ 1 theelepel komijn
⁃ 1 theelepel kaneel
⁃ 1 theelepel chilipoeder
⁃ 1 klein potje tomatenpuree
⁃ handje cherrytomaatjes mix
⁃ 1 pot kidneybonen
⁃ 1 pot mais
Werkwijze:
⁃ laat het blok tofu uitlekken prik het daarna in met een vork en snijd in blokjes
⁃ pers de limoen en maak een marinade aan met santamaria fajita-seasoning-mix
⁃ marineer de tofu voor ongeveer 15 minuten in de marinade
⁃ bereid de quinoa volgens de verpakking
⁃ snijd de ui en fruit hem aan in een bakpan
⁃ pers het knoflookteentje en bak deze even kort mee samen met de overige kruiden
⁃ roer daarna de tomatenpuree erdoor
⁃ snijd de tomaatjes en doe deze samen met mais en kidneybonen in de pan en laat het geheel 10 minuutjes stoven
⁃ roer de quinoa erdoor
Yummy!
Geniet van je zondag,
MR
Dank voor dit recept.
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan Rob en smakelijke groeten terug!
LikeGeliked door 1 persoon