Storing

Tijdens ons huwelijkse leven, dat 40 jaar geleden begon,  stond de emancipatie niet altijd even hoog in mijn vaandel.

Ik riep altijd: ik ben blij dat ik de keuze heb: zet jij de container bij de weg of doe ik het? Wat er in de praktijk op neer kwam dat mijn man degene was die het deed. Zo hadden we gaande weg de jaren verstreken ieder onze eigen taken in en rondom het huis ( houden )

Ook de kinderen draaiden daarin mee, vaste taken hadden ze niet direct, maar af en toe moest er wel iets gebeuren en als er iemand in ons gezin tijdelijk even niet zijn taken kon uitvoeren namen de anderen dit ” geruisloos ”  over.

Maar nu ik er alleen voor sta bekruipt me wel eens de gedachte dat ik misschien toch op bepaalde vlakken wel eens wat beter op had kunnen letten?

Want wat doe je als de wasmachine lekt? De tv doordat de hond op knopjes van de afstandsbediening drukt van slag is? Kortom er ergens storing optreed?

Zo had ik tijdens de koude winter periode storing in de verwarmingsketel. Dit soort technische mankementen loste mijn man altijd op.

Het begon ermee dat ik ontdekte dat de thermostaat knipperde ??? Wat nu? Wie moet ik bellen? Uiteindelijk had ik de juiste mensen op de juiste plek en na het uitlaten van de hond en een deel van de koude

ochtend onder mijn deken op de bank doorgebracht te hebben,  zou ik net naar mijn zoon om op te warmen toen de installateur aankondigde dat hij eraan kwam. Fijn!

Na een blik op/ in de verwarmingsketel geworpen te hebben zei hij: oh hij vraagt om een beetje water. Ik behulpzaam: wil je een gieter? Want ja als mijn planten om water vragen dan pak een gieter en geef ze water. Nou deze had hij nog nooit gehoord! Gelukkig er A zijn meer mensen die opmerkingen van gelijke strekking maken! Of ik geen vulslang had? Vulslang? Oh ja die hing er toch altijd onder? Waar is dat ding gebleven? Gelukkig, hij had er wel 1 in de auto en even later was het probleem

opgelost!

Het werd weer lekker warm in huis en ik had weer heel wat om over na te denken en inmiddels weet ik dat er ook nu wel weer een oplossing komt in deze situaties  in de vorm van de hulp van mijn kinderen, een collega van mijn zoon, een neef, een buurman, of een begripvolle installateur, het is fijn te weten dat er altijd mensen voor je klaar staan en wie weet wat ik ooit allemaal zelf ga doen , want tenslotte ben ik nu ook, omdat ik nu geen keus meer heb,  degene die de container bij de weg zet.

Groet AKH

Advertentie

Een gedachte over “Storing

  1. Afval heb ik steeds minder. Papier, plastic en glas gaan naar de juiste container. Daardoor zet ik mijn container weinig meer buiten. De reparatieklussen zijn altijd voor mij zelf. Al heb ook ik daar vaak een handige hulp bij nodig.

    Zonnige groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s