Kraantje

“Je dochter vindt Kraantje Pappie leuk”, aldus haar vader. Op dit moment schiet er van alles door mijn hoofd… Maar vooral: “Welk liedje en wat is de tekst!!!?!!!!?”

Ik luister het lied en de moed zakt me in de schoenen…. “Niemand wil leven als een ouwe lul die niet genoten heeft.” Oh nee, LUL! LUL!! Ik zie het haar al zingen op straat, op school, in de supermarkt en bij vriendjes en vriendinnetjes thuis….. Ik probeer het van de positieve kant te bekijken: Kraantje geeft een waardevolle les mee; geniet van het leven!

Dan is het moment daar. We luisteren samen naar het liedje, in de auto. Ze danst in haar autostoeltje: “Dit is een cool liedje hè mam!?!!” Ze kijkt me aan met een stralende blik. Ik smelt en dans met haar mee. Ze zingt uit volle borst:

“Niemand wil leven als een ouwe LEEUW die niet genoten heeft.”

Inmiddels ben ik een waterplasje in de brandende zon, een sneeuwpop is er niets bij bij. Mijn kleine aap, vier jaar, zo onschuldig zingt ze mee uit volle borst. Mijn lach wordt nog breder en we dansen. Ik geniet als een ouwe leeuw van Olivia en van Kraantje.

ER

Advertentie

Een gedachte over “Kraantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s