De doos

Waar ik me altijd het meest op verheugde bij een nieuw zusje of misschien wel een broertje maar ook bij een neefje of nichtje was wel het moment dat mijn moeder en tantes “de doos” van zolder haalden. De doos vol met herkenbare keer op keer, doorgegeven babykleding. Wat zat er allemaal nog in en wie had het allemaal wel niet aangehad? De oooh’s en aaah’s waren niet van de lucht. Schattig was het altijd maar was het nu nog “in”, was het heel, rook het niet te muf, konden die rare vlekken er nog uit en kon het dan nog een rondje mee?

Dat was het allerbelangrijkste moment voor mij want, wat afgekeurd werd, dat mocht ik hebben voor mijn poppen!

Later toen ik zwanger was van mijn prachtige dochtertje kreeg ik die bewuste doos en heb ik hem op mijn beurt weer doorgegeven.

Hoe zit het bij jullie hebben jullie ook zo’n doos in de familie of vriendenkring?

MR

Advertentie

3 gedachtes over “De doos

  1. Ik heb nu zelf zo’n doos. De leukste en mooiste kleertjes bewaard van mijn zoons. Zelf gebreide truitjes en dat soort zaken. De jongens vinden het wel ‘apart’ mijn schoondochters helemaal te gek om te zien wat er eind jaren tachtig door de jongens gedragen werd.
    Toen ik klein was mochten onze poppen bij oma gaan logeren. Eenmaal opgehaald had oma ze voorzien van een nieuw aankleedsetje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s