Eerste hulp bij ongelukken

Tja, dan heb je eindelijk voor zo’n ding gekozen en hem gekocht, ben je blij met jouw menstruatiecup en heb je er heel veel baat bij, omdat je schimmelinfecties na jarenlang kwakkelen, door het gebruik ervan nu eindelijk voorbij zijn en dan moet je hem nog uitkoken ook.

Dus dat doe je plichtsgetrouw, omdat je weet dat dat voor een goede hygiëne nou eenmaal nodig is, maar wat je niet kan voorzien, is dat je dochter vergeet om de kookwekker te zetten, wat je haar wel gevraagd hebt, omdat jij even met de buurvrouw staat te praten.

Opeens ruik je een vreemde lucht en gaat het brandalarm af, eenmaal terug in de keuken overzie je de ravage: het pannetje met de hele inhoud: alles is naar de knoppen. De hele boel is verbrand. Een glimlach verschijnt op je gezicht.

Want het eerste wat je doet is een hulplijn bellen:

“Mevrouw van mefrouw’s eco-shop,  hebben jullie nog een nieuwe menstruatiecup ? Want die heb ik nù nodig! ”

Overal kunnen

we iets betekenen, niet alleen voor de vrouwen of meisjes in ontwikkelingslanden, die via het systeem van ‘Buy one; Give one’ geholpen worden om de vloed te keren.

Niet alleen op de markten, waarvan wij dachten, dat dat wel de laatste plaats zou zijn, waarop er open over dit soort dingen gesproken zou worden, kunnen we voorlichting geven, maar ook gewoon voor vrouwen thuis of op een ecoparty is het laatste woord er nog niet over gezegd.

De moraal van dit verhaal: altijd zelf je eigen kookwekker zetten!

Liefs van mefrouw’s eco-shop

Advertentie

4 gedachtes over “Eerste hulp bij ongelukken

 1. Hallo,

  Ik zie al een tijdje zulke cups voorbij komen in reclames op social media en ik vraag me steeds af hoe zoiets nou werkt.

  Ik heb nog niet echt iets kunnen vinden waarbij dat beeld goed duidelijk wordt. Ik ben wel benieuwd, want ik betaal me steeds suf aan tampons. Dat kost niet alleen veel geld, maar zorgt mij eigenlijk ook voor teveel afval.

  Kunnen jullie mij uitleggen hoe het werkt? En is het echt goed betrouwbaar, ook als je echt best heftig bloedverlies hebt?

  Groeten Tessa

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Tessa,

   Je hebt helemaal gelijkt, tampons zijn niet alleen duur maar veroorzaken veel afval! Maar ze blijken ook niet zo goed voor de gezondheid..

   Ik ben zelf inmiddels ervaringsdeskundige en voor ik begon was ik zeer sceptisch maar toen ik me eenmaal erin ging verdiepen was ik om want er zijn zoveel voordelen.

   Ik durf te stellen dat de cup erg betrouwbaar is en bij gemiddeld bloedverlies kan je haar 12 uur inhouden. De opname capaciteit is drie keer een super tampon.

   Hoe werkt het? In tegenstelling tot een tampon vangt het cupje alleen je menstuatiebloed op.
   Als je de cup inbrengt, vouw je het op een bepaalde manier (hier zijn verschillende technieken voor en don’t worry dit staat in de bijsluiter). Is de cup vol dan leeg je hem in het toilet. Veeg hem schoon, spoel hem om en herhaal bovenstaande. Is je menstruatieperiode over, dan kook je de cup uit, droog hem af en berg hem op klaar voor de volgende keer! Een cup gaat minimaal 10 jaar mee en heb je er ongeveer na vier maanden uit.

   Geef je zelf de tijd (drie menstruaties ongeveer) om er aan te wennen en te oefenen en lach om jezelf als het niet in 1 x lukt! Je zult jezelf dankbaar zijn.

   Mocht je nog meer vragen hebben dan wil ik je natuurlijk graag persoonlijk advies geven, mail ons dan even contact@mefrouwsecoshop.nl

   Liefs Mirelle

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s