Music for the soul: Carpool Karaoke

https://m.youtube.com/watch?v=SRdDTq2YBu0

De kerstvakantie is vanaf vandaag weer begonnen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor alle meesters en juffen.

De maand december is een bijzondere. Als juf helpt deze maand mij elk jaar om extra in het december gevoel te komen en als de kerstvakantie daar is, dan ben je er meer dan klaar voor. Dit jaar is het anders, want dit jaar ben ik in een burn-out terecht gekomen. Ik dacht dat ik de wereld kon dragen, maar helaas bleek ik dit niet te kunnen.

Het is een jaar geweest die niet de boeken in zal gaan als mijn beste jaar. Vele tranen, onzekerheden twijfels, en gesprekken zijn de revue gepasseerd, maar ik merk dat ik me langzaam aan weer beter voel. Ik herken mezelf weer steeds meer. Mijn lach klinkt steeds vaker en steeds luider. Ik durf weer, voorzichtig, te dromen over mijn werk in het onderwijs. Ik durf weer hardop te zeggen: “Ik werk als juf.” En daar heeft de decembermaand op school zeker aan bijgedragen; de glunderende koppies, mijn eigen plezier, de sfeer en mijn collega’s van afstand bekijken terwijl ze topsport beoefenen.

Ik durf er weer op te vertrouwen dat ik uiteindelijk weer mezelf zal zijn. Ik ben er niet meer bang voor dat ik mijn oude flow niet meer te pakken zal krijgen. Nee, ik zal een nieuwe flow te pakken krijgen, eentje die veel lekkerder flowt. En misschien zal dat wel in 2019 zijn!

Fijne kerstvakantie allemaal en zeker voor alle meesters en juffen!

Liefs,

ER

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s