Penny for your thoughts – Het biologieproject

IMG_2541

Finn en ik gaan baby eendjes voeren. We lopen langs de vaart door de heemtuin en zien een vrouw met een meisje staan, ze hebben een kladblok in hun handen en staan te wijzen naar de bomen en planten. Ik ben nieuwsgierig maar we “moeten” naar de baby eendjes. Op de terug weg staan ze er nog steeds en nu vraag ik wel wat ze aan het doen zijn?

De dochter heeft een biologieproject. Ze moet een plattegrond maken van alle bomen en planten en ze moet iets vertellen over de heemtuin. Het is ingewikkelder dan ze van te voren bedacht hadden. Ik zeg dat er een bord bij de ingang van de heemtuin staat met informatie over de stinzenflora. Ooit had ik een heel gesprek met een man die al 19 jaar de tuin onderhield die kon er pas echt veel over vertellen! Het valt de moeder op dat er in veel bomen een vogelhuisje hangt en ze vraagt zich af wie dit deed. Ik zeg dat er ook dit jaar een aantal bijenkastjes zijn opgehangen. Goed voor de helaas slechte bijenpopulatie in Nederland…

We lopen naar de dichtstbijzijnde kastjes en inderdaad één daarvan is een bijenkast. Ik weet dat er op een kastje verderop een plaatje hangt van de organisatie die dit deed. Ik wens de dochter veel plezier en succes met haar project.

Terwijl ik weg loop glimlach ik en kijk nog even achterom naar de moeder en dochter; een mooi plaatje tussen de bloemenpracht van mei. Ik kijk ook nog even naar de kastjes en dan valt m’n oog op het plaatje van het bijenproject Leeuwarden. Ik roep het ze na. Ze bedanken me en in gedachten bedank ik hen voor deze leuke ontmoeting!


MR

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s