Excuses

image

Ik sta voor het eerst sinds weken na de operatie in de Blokker. Ik ga een verjaardagscadeautje kopen voor mijn neefje en Finn heb ik ook een klein cadeautje beloofd. Ik moet me uit alle macht inhouden om mijn kooplust in bedwang te houden! Moeilijk! Ik lijk wel een ekster, die allerlei glinsterende dingen ziet. In mijn hoofd herhaal ik mijn mantra: alleen twee cadeautjes, alleen twee cadeautjes, alleen twee cadeautjes. 

Wat staat er weer veel leuks in de winkel maar ja, ik heb het allemaal niet nodig… Cadeautje verjaardag check, cadeautje Finn check. Natuurlijk toch iets leuks voor mezelf, omdat ik het toch dringend nodig blijk te hebben voor deze blog. Ik ben, en blijf, een vrouw en we bedenken altijd wel een goed excuus om iets te kopen. 

Ik sta in de rij bij de kassa en het vriendelijke kassameisje slaat alles aan. Opeens valt mijn oog op een aller schattigst glazen drinkflesje. Te laat, de last minute aankoop impulse heeft toegeslagen. Ik loop terug en gris het flesje uit het schap. “Hebben jullie er nog meer?” vraag ik aan het meisje. “Nee mevrouw dit is de laatste. Ze gaan heel hard”. Ik kijk naar de prijs €1,49. Dit is het laatste zetje en het meisje mag ook deze aanslaan. Mijn mantra heeft niet gewerkt en gaat tegelijk met de kassabon de prullenbak in. 

Eenmaal thuis ben ik helemaal in mijn sas met het flesje. Het staat niet alleen erg leuk maar hij is ook ideaal tegen het knoeien. Maar eens kijken in een ander filiaal van de Blokker of ze er bijvoorbeeld één in het rood hebben, Finn zijn lievelingskleur.

Tja excuses!

MR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s