Als ik de baas zou zijn van het journaal 

Voordat ik de tv aanzet om te kijken naar het journaal, heb ik al gekeken op nu.nl. Wat een positieve dag denk ik bij mijzelf! 
Er komt weer een vrouw sinds honderd jaar op het dollarbiljet, de traditionele veiling voor het eerste vaatje Hollandse nieuwe levert veel geld op voor ouderenfonds, een verandering van het belastingstelsel zorgt ervoor dat we er €800,- op vooruitgaan, het statiegeld op grote plasticflessen blijft (!) en topmodel Tyra Banks toont een foto op instagram van haar ware gezicht zonder filters. Ze wil de werkelijkheid laten zien maar tegelijkertijd omarmt ze de filters.
Natuurlijk is het onmogelijk de narigheid totaal te negeren, de verdrietige koppen over de grootste stroom vluchtelingen ooit, een aanpassingen van het btw tarief, verlenging van Nederlandse militaire missies (niks veranderd grote mensen spelen graag met bommen).
BAF, met het aanzetten van de tv stroomt de ellende van de wereld geheel naar binnen en natuurlijk, het meest heftigste nieuws van de dag met reporters te plaatste en met bijbehorende noodnummer en natuurlijk een liveblog. Want dat is wat wij, de consumenten vragen, elk moment van dag het laatste nieuws. 
Pffff niks geen filters maar RAW is het nieuws net zoals de foto van Tyra Banks vanmorgen.
Wat zou ik doen als ik de baas zou zijn van het journaal? Ik zou de filters op het nieuws juist aanzetten postitief, opbouwend en inspirerend zonder de werkelijkheid uit het oog te verliezen en dan werd de hele wereld vanzelf, meteen een stukje liever! 

MR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s