Goaldigger

  
Maak ik lijstjes? Vroeger wel, ik was echt een groot verbruiker van de yellow sticky notes. Maar sinds het paperless werken en een geweldige cursus timemanagement (http://www.heteffectievewerken.nl) liever niet meer, al ontkom je er soms niet aan bij bijvoorbeeld grotere omvangrijke projecten.

Ik werk met een systeem, dat mijn mailbox één grote to-do-list is met zes prioriteiten mappen (vandaag, later, wachten op, agenda, idee en archief) en als er iets in mijn hoofd schiet dan mail ik het direct naar mezelf met een superhandige app (https://itunes.apple.com/nl/app/captio-email-jezelf-met-1-tik/id370899391?mt=8). Dat moet ik ook echt doen want ik ben genetisch behept met vergeetachtigheid. 

Dagelijks loop ik de boel door om een planning te maken voor de volgende dag. Één keer per week pleeg ik groot onderhoud en heb ik een minddump. Ik leeg mijn hoofd en mail ik alles wat me nog te binnen schiet. Alles mag door elkaar van boodschappen doen (mapje vandaag) of notulen schrijven ( mapje later) tot vakantiebestemming Zuid Afrika (mapje idee, soort van bucketlist zeg maar). 

Alles in één stock, mijn mailbox. Ik raak nog maar weinig kwijt en mijn inbox en hoofd zijn leeg. Ik vertrouw op het systeem en dat heeft mij rust gebracht. 

Wel moet ik er voor waken dat ik niet teveel in mijn vandaag mapje stop want dan werkt het systeem niet meer en houd je jezelf voor de gek en, zeer belangrijk, heb je geen ruimte meer voor de heerlijke spontaniteit. 

Maar toch heb ik nog wel een soort van lijstje in mijn hoofd…dat zijn mijn persoonlijke doelen. Ik stel mijzelf altijd doelen! Korte termijn doelen zoals elke dag van de zomervakantie iets leuks doen tot langere termijn doelen. Deze keer is het langere termijndoel mijn rijbewijs halen. Ik hoop dat ik hem denkbeeldig af mag strepen. De kick die dat brengt als je een mooi doel heb bereikt; ja ik ben een echte goaldigger!!

MR  

Advertenties

3 gedachtes over “Goaldigger

   • Het heeft ook zijn voordelen! Ik maak me weinig op voorhand zorgen rond iets… Helaas heb ik vaak ook achteraf een zeer ambetant gevoel als blijkt dat ik toch nog maar eens iets vergeten ben…

    Maar met voldoende aandacht eraan te besteden is het toch al iets beter (iets 🙂 )

    Bedankt! Jij ook! Leuke dagelijkse herkenbare dingen die je schrijft! Geen speciale dingen maar gewoon de mooie kleine momenten uit het leven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s