Pannenkoeken met spek muffins 

   

 
De vakantie-aftelkalender is helemaal afgestreept, morgenochtend is het zover. Alle koffers zijn gepakt en staan in de auto. Finn is tot half twaalf tig keer uit zijn bed geweest maar slaapt nu eindelijk en ook mijn lief ligt lekker te slapen. 

Ik pak de echt allerlaatste dingetjes, heerlijk in alle rust. Haal nog snel even een doekje door het toilet. Dan maak ik de tas met eten voor onderweg klaar. Ik smeer de bolletjes en krentenbollen met oude kaas. Het fruit is gewassen en in bakjes. Ik bak een bananenbrood ( 

https://mefrouw.nl/2015/06/07/god-in-friesland/ ) en ik heb me op pinterest laten inspireren voor pannenkoeken met spek muffins deze gaan ook de oven in.  

Heerlijk makkelijk luch voor op een stopplaats onderweg.
  
  
Ingrediënten:

– pak pannenkoekenmix (ik ben voor het gemak gegaan maar je kunt het ook gewoon zelf maken natuurlijk)

– 4 eieren

– 12 dikke plakken spek

– 900 ml melk

– 2 eetlepels stroop

Extra benodigd een muffinbakblik

Bereidingswijze:

– verwarm de oven voor op 175 graden

– bereid het pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent maar mix er twee eetlepels met stroop extra doorheen

– leg de plakjes spek onderin elk muffin gaatje

– giet de muffinsgaten af met het beslag

– bak de muffins in ca 50 minuten gaar

Zo en nu kan ik ook met een gerust hart gaan slapen. Morgen in alle vroegte vertrekken we. Ik zie enorm op tegen de reis maar ik heb er zo zin in, om met het hele gezin inclusief schoonzoon op vakantie te gaan! 

MR 

Advertentie

3 gedachtes over “Pannenkoeken met spek muffins 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s