Mogen wij meespelen?

    

Mama mag ik zwemmen, vraagt Finn me?

Daar zit ik dan, met mijn billen in het zand op een strandje aan het prachtige Lago Maggiore. 

Het is vroeg, het strandje is nog verlaten dus ik heb een mooi plekje uitgezocht onder de bomen in de schaduw. Achter me kwettert een nest jonge Vlaamse gaaien op zoek naar voedsel. De eendjes zwemmen langs de waterlijn heen en weer, wachtend op de eerste die hun komt voeren met de restanten van hun ontbijt. Ik houd van deze vroegte, de stilte. Het lijkt of de wereld nog van vogels is, je kunt hun gekwetter overal horen, nog niet overstelpt door menselijk lawaai. 

De camping ontwaakt langzaam. Er komen nog een paar “vroege vogels” op het strand. Hallo jongetje ben jij Nederlands? Mogen wij mee spelen?

De eerste vriendjes zijn gemaakt. Wat gaat dat toch gemakkelijk als je zes bent. 

Ik duik in mijn boekje, vakantie! 

MR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s