It is time

  
Op mijn dertiende werd ik geconfronteerd met Monica gate, Billmon gate, Sigaren gate, of welke naam je het beestje ook maar wil geven. Alhoewel het toen niet een gate was, maar misschien meer een soort van affaire, gebeurtenis, situatie. Hoewel ik toen nog maar jong was, wist ik wel precies wat er aan de hand was. Het was in het nieuws, er werd gesproken en er werden grapjes over gemaakt. Ik kon toen niet begrijpen waarom iedereen zich bemoeide met het privé leven van de President van Amerika en die vrouw. Ik wist natuurlijk niet of de verhalen waar waren, maar als het waar was, dan stond het mijn inziens los van zijn capaciteiten als President. Ik weet nog wel dat, als het waar was, ik het heel erg zou vinden voor zijn vrouw. En ik vond dat de hele hype eromheen maar eens afgelopen moest zijn. Niemand verdiende de hype, de President en zijn vrouw niet, maar ook Monica Lewinsky niet. Mijn visie op dertienjarige leeftijd.

Vandaag de dag sta ik in grote lijnen nog steeds achter deze visie. Van tijd tot tijd worden er nog steeds grapjes over gemaakt. Ik ben moeder Theresa ook niet, en ik heb er ook grapjes over gemaakt. Maar het slijt, het wordt vergeten, nieuwe Gates nemen de media over en iedereen gaat door met zijn of haar leven. Toch? Ik denk het wel. Bill is verder gegaan Hillary is zeker verder gegaan. Monica Lewinsky? Ja, ook zij is verder gegaan. 

Haar Ted Talk is krachtig! Het laat zien dat ze humor heeft, dat ze een fout heeft gemaakt, dat ze intelligent is, maar bovenal laat ze zien dat ze veerkrachtig en strijdlustig is! It is time! Niet alleen een beter milieu begint bij jezelf. 

 Ted Talk: Monica Lewinsky
ER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s