Morgen begint het gewone leven weer. Het weer doet ook lekker mee en is druilerig. In de tuin is de bramenstruik topzwaar van de rijpe bramen en de regendruppen. Tijd om te oogsten! Voordat onze tuinmerel alles eruit pikt.
Finn en ik plukken een mooi schaaltje vol.
Ik ben al een paar dagen druk aan het pinnen op het bord “Food on the go”.
Ik wil toch eens wat diversiteit brengen in onze broodtrommeltjes, ik hoef nou niet gelijk te bentoboxen met de meest wilde creaties maar wat variatie kan geen kwaad.
Mijn oog is gevallen op ontbijtmuffins met Blue Berry’s, alleen die ga ik natuurlijk vervangen door Black Berry’s. Deze ontbijtmuffins zijn gelijk geschikt voor de broodtrommels van het gehele gezin.
Ingrediënten:
-125 gram havermout
-125 ml melk
-2 eieren
-2 rijpe bananen
-3 theelepels lijnzaad
-2 theelepels bakpoeder
-1 snufje zout
-2 theelepels kaneel
-30 gram pure chocolade
-1 theelepel honing
-2 theelepels vanille suiker
-150 gram bramen
Extra benodigdheden:
-keukenmachine
-muffinbakblik
Bereidingwijze:
– verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
– gooi alle ingrediënten bij elkaar en mix het tot een mooi beslag
– spatel voorzichtig de bramen erdoor
– vet de muffinvormpjes in (ik gebruikte kokosolie)
– bak de muffins in ongeveer een half uurtje gaar. Ze zijn gaar als de satéprikker er schoon uitkomt