Eerste keer

 

” When was the last time, you did something for the first time? ” Deze quote kom ik tegen en deze intrigeert mij enorm. Het zet me aan het denken. Eerste keren zijn bijzonder. Het zorgt ervoor dat een moment, een gebeurtenis, een situatie, gedenkwaardig is. Het zorgt ervoor dat er een nieuwe herinnering ontstaat. 

In mijn leven heb ik vele eerste keren meegemaakt. Niets nieuws onder de horzion; don’t we all. Als je jong bent, beleef je meer eerste keren, dan wanneer je ouder bent. Logisch je hebt het allemaal al een keer meegemaakt en gezien. Ten minste dat denkt men vaak. Volgens mij beleef je vaak genoeg nieuwe dingen, ook als je volwassen bent, maar staan we er niet meer bij stil. Gevalletje mindfullness? Of verlies je de wil om nieuwe dingen te doen. Om nieuwe avonturen te beleven. Raak je als volwassene in een sleur en vinden we dat wel best. Ik hoop het niet. 

Ik denk na over afgelopen zomer…. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Een momentje van bezinning.  Vele eerste keren: voor het eerst als gezin de geitjes aaien. Voor het eerst met mijn dochter de zee in. Voor het eerst met mijn lief biertjes drinken op het balkon. Voor het eerst met Olivia en mijn liefde stampen in de plassen, buiten in de regen. Voor het eerst spekkoekijs. Voor het eerst schelpen zoeken samen met Olivia. Voor het eerst klimmen in een klimtoren met mijn ninja neefje Finn. Voor het eerst Frozenyogurt. Voor het eerst varen op de Ros Marinus met Olivia. Voor het eerst heb ik tomaten rijst gemaakt. Voor het eerst naar mijn vriendinnetje in Haarlem. Geen sleur voor mij! Vele eerste keren! 

Love my life. Summer 2015 you were great. 

“So, when was the last time you did something for the first time?” 
ER
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s