Blaffen als een zeehond

Snotverkouden en maar hoesten. Het is weer echt de tijd van het jaar en ik ben gelukkig niet de enige. Ik klink als een zeehond en in mijn geval kopt dit ook wel.

Toen wij van Vlieland naar Enschede verhuisden, kwam er op mijn tweede schooldag een jongetje naar mij toe. “Mijn vader is Italiaans en weet je wat jouw naam in het Italiaans betekent? Zeehond, alleen je schrijft het net iets anders.” Ik uit school op hoge poten boos naar mijn moeder toe. “Waarom heb je me naar een zeehond vernoemd?” Zij wist dit ook niet.

In de jaren erna, leerde ik dat mijn naam in vele talen zeehond betekent. In het Italiaans, Spaans, Pools, Russisch en Tsjechisch. En vast nog wel meer zijn.

Ik maak er ook graag een grapje van, heb het bijna nooit koud, dit komt door mijn zeehonden-spek-huid. Ik hou van de zee, hoef ik niet uit te leggen. Ik ben op Vlieland geboren, had eigenlijk de Richel moeten zijn.

En nu blaf ik als een zeehond…

FR

5 gedachtes over “Blaffen als een zeehond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s