Proost

  
’s Morgens vroeg in de ochtend, zit ik in de auto om aan het werk te gaan. Ik zing mee met de radio. Q-music. Ik houd ervan in de ochtend. Repeat of niet: Diggy Dex ft. JW Roy – Treur Niet (Ode Aan Het Leven). Dit nummer zit niet voor het eerst in Repeat of niet. Inmiddels kan ik het refrein al aardig meezingen. “Mocht ik heen gaan, ergens, treur dan niet om mij. Maar proost op het leven en treur niet om mij”.  Ik sta stil voor de stoplichten. Ik ben drie minuten van mijn werk vandaan. Ik kijk om me heen; het belooft een mooie dag te worden. Ik heb er zin in. Daar is het refrein weer en ik zing uit volle borst:  “Mocht ik heen gaan, ergens, treur dan niet om mij. Maar proost op het leven en treur niet om mij”. Ineens komt het binnen: “Twee jaar……”.

Mijn tranen weten hun weg naar mijn wangen te vinden. Ik huil. Ik kan er niet bij: twee jaar…… Het is al bijna twee jaar geleden dat mijn vader is overleden. En het leven gaat gewoon verder. Wat is er veel gebeurd in die twee jaar. Ik ben me er ineens enorm van bewust dat mijn vader er al zo lang niet meer is en dat het leven gewoon doorgaat. En dat moet ook, dat is ook goed. C’est la vie. Dat is het leven, maar soms, heel soms komt het keihard binnen en is het verdriet weer zo rauw. Dan lijkt het net alsof het gisteren was. 

“People say it gets better but it doesn’t.
It just gets different, that’s all”.

– Maggie Smith

Ik moet mijn tranen drogen, ik kan niet te lang stil staan bij mijn verdriet. Ik heb nog drie minuten voordat ik op mij werk ben. En mijn directrice komt mij direct om half negen observeren in de les. Ik sluit mijn ogen. Ik slik. Haal diep adem. Ik kijk naar het stoplicht, het is groen. Het leven gaat door. 

Ik zing uit volle borst: “Mocht ik heen gaan, ergens, treur dan niet om mij. Maar proost op het leven en treur niet om mij”. De wereld draait door, zelfs zonder mijn papa. 

ER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s