Er was eens….

  

Ver, ver hier vandaan ligt een wonderschoon paradijs. Een prachtig plekje op aarde dat het Fokiaanse Elfenrijk heet. Tien jaar geleden werd op zes juni een prinsessenelfje geboren en om dit te vieren wordt er elk jaar een elfenbal georganiseerd. Dit jaar debuteert het prinsesje op haar eigen bal. Zij zal verschijnen in aanwezigheid van de ijself, de boself en de bloemenelf.

Daarmee begon mijn eigen sprookje, het verhaal voor mijn afstudeercollectie in 2007.

Als kind was ik al verzot op sprookjes, uren luisterde ik naar de sprookjes op cassettebandjes, vrat ik de boeken op en kreeg vaak op mijn kop van mijn ouders, dat het licht toch echt uit moest en dat ik moest gaan slapen. Maar in mijn dromen ging het ook vaak over sprookjes, droomde ik over op avontuur gaan met Eveline, mensen met maskers, draken, heksen en onze grote zus Mirelle was altijd onze reddende engel.

Het heeft iets magisch, geweldig, je kan er heerlijk over fantaseren en wegdromen. Wat zou ik doen als ik magische krachten had? Wie zou ik zijn als ik een sprookjesfiguur zou zijn? En hoe zou mijn prins er uit zien?

Ook nu weer ben ik verslingerd aan de sprookjeswereld. Maar dan wel aan de serie Once upon a time. Geweldige serie waarin sprookjes verweven zijn met de hedendaagse tijd. Alle bekende figuren komen er in voor. Echt een genot om naar te kijken.

Zo kan ik weer even ontsnappen naar een andere wereld vol illusies en magie. Sprookjes komen steeds weer terug in mijn leven, zo blijf ik dromen en fantaseren.

FR

Een gedachte over “Er was eens….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s