Dag….

  
Wat zeg je wanneer je weet dat je iemand nooit meer zal spreken…. Hoe neem je afscheid. Kijk je elkaar in de ogen en is dat genoeg? Of zijn er nog herinneringen die gedeeld moeten worden? Misschien zijn er nog bepaalde woorden die je wilt delen om het afscheid dragelijker te maken?

Afscheid nemen kan op het moment wanneer je iemand voor het laatst ziet, maar het kan ook met je ogen dicht wanneer je alleen bent. 

Vergeten is uitgesloten. Het leven zit in geur, muziek, in een herinnering of een gelijkenis. 

ER

Advertentie

7 gedachtes over “Dag….

  1. Ik ging emigreren en ik weet dat mijn oma binnenkort sterft. De laatste x dat ik haar zag keek ik haar in de ogen. Zij was zich er niet bewust van want ze was/is al in verregaande staat van dementie. Maar het was goed zo. Misschien wel beter. Maar toch, toen ik haar voor de laatste keer aankeek leek het alsof ik een zweempje zag van helderheid. Een glans. Dat ze blij voor me was dat ik mijn droom achterna ging. Ik zag even de herinnering van het gesprek wat we vorig jaar voerden toen er nog niks aan de hand was en ik uitlegde dat Nederland niet mijn thuis is. En dat ze zei dat ik moest doen wat me gelukkig maakt. Even…een tiende van een seconde zag ik het in. Haar ogen en gezicht dat ze het wist. Daarna werd de blik in haar ogen weer oneindig. Al lang weer vergeten dat ze in de deuropening stond. Ik omhelsde haar en kuste haar op haar wang. ‘Tot ziens Beppe, maak ze in met Rummikub’

    Like

    • Wat bijzonder dat je deze herinnering met ons deelt. In jouw woorden lees ik dat dit een heel bijzonder moment was en is. Vergeten doen we niet het zit in een herinnering.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s