Hello spring! Vandaag is het zover, de lente is officieel begonnen. Weg met de zware stamppotten en laat de lichte maaltijden maar door komen. Andijvie is hier een uitermate geschikte groente voor. Wat mij betreft ook echt één van mijn lievelingsgroentjes. Je kan er alle kanten mee op, van een super gezond ontbijtje met een smoothie of een lunch met een licht soepje of voor diner met mijn “all time favorite” andijvie recept (het orginele recept heb ik ooit eens gevonden in een allerhande).
Ingrediënten:
– 300 gram tagliatelle
– 4 eetlepels olijfolie
– 4 rode uien
– 1 eetlepel donkerbruine rietbasterdsuiker
– flinke scheut balsamicoazijn
– pijnboompitjes
– 400 gram andijvie
– nootmuskaat
– zout en peper
Bereidingswijze:
– verwarm de ovengrill voor
– snijd de ui in halve ringen en schep in een ovenschaal de ui om met de balsamicoazijn en rietbasterdsuiker. Strooi er naar smaak wat peper over. Rooster de ui in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Schep regelmatig om!
– kook de tagliatelle “al dente” volgens de aanwijzingen op de verpakking
– rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin
– verhit de olijfolie in de koekenpan en roerbak de andijvie in ongeveer 3 minuten beetgaar
– breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een heel klein beetje zout
Yummy!
Love spring,
MR
Klinkt lekker en nog vegan ook! Ga ik zeker maken.
LikeGeliked door 1 persoon
Had ik zelf niet eens bij stil gestaan dat het een vegan-receptje is 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Dat zijn misschien welde beste vegan recepten, het valt niet op en is wel lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Hihi is helemaal waar!
LikeGeliked door 1 persoon