Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij ons heeft de BBQ stiekum al een paar keer aangestaan! Niet elke keer hoeft een uitgebreid feestmaal te zijn natuurlijk, gewoon heerlijk genieten van het buiten koken en eten is al voldoende. Zo fijn dat het bbq-seizoen weer is begonnen, dit betekent ook dat ik weer een hoop receptjes kan testen.
Vandaag deel ik er maar liefst drie met jullie:
1.) Zalmfilet op een bedje van citroen
Vis op de barbecue is altijd wel een dingetje. Vaak blijft het kleven aan de gril of valt juist helemaal uit elkaar. Met dit idee (want recept kan je het nauwelijks noemen) heb je deze problemen niet meer.
Ingrediënten:
– plak zalm
– 2 citroenen
– zeezout
– dille
Werkwijze:
– maak een bedje van schijfjes citroen en leg hier de zalmfilet op
– strooi er wat zeezout en dille overheen
– grill de zalm in ongeveer 12-15 minuten rosé keer halverwege.
2.) Sweet potatoes wedges
Deze zoete aardappelpartjes zijn toch wel een nieuwe favoriet. Ze hebben een heerlijke soort van smokey smaak. Mmmm!
Ingrediënten:
– 4 zoete bakaardappeltjes
– 1/2 theelepel zout
– 2 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel rietsuiker
– 1/2 theelepel cayenne peper
– 1 theelepel kaneel
– mespunt kruidnagel
Werkwijze:
– snijd de zoete aardappeltjes in partjes
– gooi alle ingrediënten in een schaaltje en laat de partjes minstens een uurtje marineren
– grill de sweet potatoes wedges om en om voor ongeveer 8-10 minuten op de BBQ
3.)Kip Hawaï spies
Kip Hawaï op een stokje, super simpel en heel lekker fris. Ze zullen zeker bij kinderen in de smaak vallen.
Ingrediënten:
– kipfilet
– verse ananas
– peper en zout
– extra benodigdheden satéprikkers (gebruik je houten leg deze dan eerst even in het water om verbranding tegen te gaan)
Werkwijze:
– snijd de kipfilet in gelijke blokjes en breng op smaak met wat peper en zout
– snijd ook de verse ananas in gelijke blokjes
– spies de blokjes van de kip en de ananas om en om op prikker
– grill de spiesjes in ongeveer 8 tot 12 (afhankelijk van de grote van de blokjes) minuten om en om op de BBQ
Laat het mooie weer maar komen!
Yummy,
MR
Yummy inderdaad! Die van de zalm ga ik onthouden, goede tip, bedankt.
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan! Fijne avond nog
LikeGeliked door 1 persoon
leuk ideetje met die zalm maar dat keren gaat volgens mij niet zo gemakkelijk zijn
LikeGeliked door 1 persoon
Voorzichtigheid geboden inderdaad. Wij hadden een stukje op de huid en dat ging prima. Groetjes
LikeLike
Dit lyk baie lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel! Groetjes
LikeGeliked door 1 persoon
Ooooh die zalm! Wanna try!
LikeGeliked door 1 persoon
Laat je het weten wat je er van vond? Groetjes
LikeLike