About books and reading: De verbeelding book challenge-update-

Debuut


Vandaag had ik een missie toen ik naar de bibliotheek ging en dat was best wel spannend.
Hoe vaak heb ik daar niet rondgelopen en zomaar wat boeken uit het schap getrokken, zonder er op te letten waar ik mee bezig was? Natuurlijk kwam ik altijd wel thuis met de boeken die mij aanspraken, ging ik ook welleens een avontuurtje aan, maar dat ik echt buiten de gebaande paden trad, zat er duidelijk niet in. Alhoewel dat ook weer niet geheel waar is.

Ik heb van alles gelezen: van fictie, tot autobiografisch en dagboeken. Van thrillers tot historische- of kasteelromans; van literaire boeken tot lectuur; van actie, avontuur en fantasy, tot chicklits. Horror, wetenschappelijk en sf behoorden zelfs een tijdje tot mijn favorieten. Net als dokters en/of beeldromannetjes.

Eigenlijk ben ik er nog nooit in gestuurd. Meestal ging ik gewoon mijn eigen gang, behalve op de jeugd afdeling, daar konden mijn kinderen hun eigen keuzes maken en hoe leuk was dat, om die dan ook (samen)(voor) te lezen.

Dus hoe bijzonder was het vandaag. Dit was mijn debuut. Ik had een handgeschreven lijstje bij me, vanwege de verbeelding book challenge, die ik mezelf heb gesteld en inderdaad twee boeken daarvan heb ik gevonden. 

Eentje over *geloof (11),en een om van te *griezelen(horror 2), want daar ging ik onder andere naar op zoek, maar het derde drong zich eigenlijk ongevraagd een beetje aan me op. Het lag me aan te grijnzen.

Het was het *debuut van Inge Ipenburg. Velen zullen haar kennen, uit Goede Tijden, Slechte Tijden, als actrice, maar ik niet, want dat daar kijk ik nooit naar. Ik herkende haar boek, omdat ik haar er als auteur over had horen spreken bij RTL LATE NIGHT en het me toen al intrigeerde.

Laat een debuut nou ook op de lijst staan voor de uitdaging, de Bookchallenge 2016, klonk het gelukkig in mijn achterhoofd door, dus; “Een schitterend Ongeluk”, punt nummer 7. 

Ik heb het gelezen en die andere twee ook.
Mooi meegenomen.

Groet SH

Advertentie

Een gedachte over “About books and reading: De verbeelding book challenge-update-

  1. En?? Ik vond hem wat tegenvallen namelijk… Wel een mega debuut of detetctive/thriller tip: “mea culpa” echt geniaal, bijzondere wendingen, leest als een trein, mooi beschreven, geweldig plot en intrigerend tot het eind!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s