How do you eat your oreo?

“Wat doen we met de taart?” vraag ik aan Qyra. 

We gaan haar 19e geboortedag met de familie vieren en daar hoort natuurlijk taart bij! Vele taarten passeren de revue en het water loopt ons in de mond maar uiteindelijk kiezen we voor een allergieproof bevonden cake die iedereen mag hebben en ook super lekker is.

Stiekum had ik allang in mijn achterhoofd om haar te verrassen om ook iets met oreokoekjes te maken, haar lievelingskoekjes. Ze moet zich al zo aanpassen aan het dieet van haar broertje. Het is tenslotte haar verjaardag en dan mag je best wel een keertje smokkelen en als je het dan toch doet dan maar goed smokkelen met de hoofdletter S! 

Oreo’s zijn een verhaal apart. In Amerika hebben ze een soort van cultstatus en was er zelfs de birthdaycake variant tijdens het 100-jarige jubileum van het koekje. In Nederland zullen we hier zelf mee aan de slag moeten maar gelukkig zijn er recepten te over te vinden. Ik ga voor een combinatie van nog een andere favoriet van Qyra namelijk, cheescake. Daarbij nog wat lekkere verse frambozen om het helemaal af te maken. 

Als ik aan het bakken ben geslagen vind ik de ware perfectie van het recept. Oreo’s passen, alsof het voorbestemd is, naadloos in een cupcakevormpje! 

Ingrediënten: 

– bakje verse frambozen a 125 gram

– 2 eieren

– beetje vanille essence

– 50 gram rietsuiker

– 200 gram verse roomkaas

– 125 gram zure room

– 10 oreokoekjes (de overgebleven koekjes kun je eventueel gebruiken als versiering of gewoon al lekker op smikkelen. How do you eat your oreo? Dit schijnt veel te zeggen over je persoonlijkheid )

Benodigdheden:

– muffinbakblik (en (siliconen) muffinvormpjes)

– keukenmachine

Werkwijze:

– verwarm de oven voor op 150 graden

– leg minstens 10 mooie grote frambozen apart

– klop de eieren, de suiker, vanille essence, zure room en de roomkaas tot een glad beslag. Mix niet te lang. Klop als laatste de frambozen er door

– neem de muffinbakblik en leg 10 ingevette cupcakevormpjes erin. Leg op de bodem van elk vormpje een oreo koekje (let op de perfectie!!)

– verdeel het cheesecakemengsel over de 10 vormpjes

– bak de cupcakes ongeveer 30 minuten in de oven 

– haal ze uit de oven en laat ze afkoelen

– daarna moeten ze minsten nog 4 uren opstijven in de koelkast 

– versier ze daarna naar wens met slagroom, de overgebleven koekjes of de frambozen


Yummy,

MR

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s