Where the magic happens 


“Vind je het spannend om alleen naar Vietnam te gaan Eveline?”
Dit is de vraag der vragen op het moment. In de afgelopen weken is deze vraag me vaak gesteld. Elke keer word ik verrast door de vraag en moet ik nadenken over het antwoord. Het ene moment vind ik het zo spannend dat ik er niet over na kan denken en het andere moment kan ik niet wachten en denk ik: “Kom maar op! Ik ga op avontuur en ik ga m’n droom waarmaken”. 

“Great things never came from comfort zones”. 

Hoe kan iets dat zo spannend is, dat buiten je comfort zone ligt, tegelijkertijd zo’n aantrekkingskracht kan hebben? Wat is het in mij, dat ervoor zorgt dat ik altijd hetgeen opzoek dat buiten mijn comfort zone ligt. Is het mijn honger naar ontwikkeling? Mijn nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen? Beide zijn denk ik waar. Iets nieuws, heb je nog nooit gedaan en kan dus onmogelijk in je comfort zone liggen en kan dus niet comfortabel zijn. Eerste keren zijn leuk en magisch, ondanks het feit dat ze spanning en weerstand met zich meebrengen, omdat ze buiten je comfort zone liggen. Ik wil mezelf graag en altijd ontwikkelen. Daardoor ga ik op zoek naar weerstand, door weerstand kan ik mezelf ontwikkelen en weerstand ligt, als vanzelfsprekend, niet binnen mijn comfort zone. 

Nu ik dit schrijf heb ik gelijk iets nieuws om over na te denken; is buiten je comfort zone zijn, het nieuwe comfortabel?

ER

Advertentie

5 gedachtes over “Where the magic happens 

 1. Wat een spannend avontuur! Ik hoop dat het je enorm verrijkt, maar dat zal vast wel lukken. Interessant dat we allemaal een beetje filosoferen over die ‘comfort zone’. Ik heb er pas ook een hele verhandeling over geschreven. (http://mooileven.org/blijf-eens-lekker-in-je-comfortzone/) De titel lijkt tegengesteld aan jouw plannen, maar eigenlijk, als je langs de randen snuffelt, lijkt die zone gewoon een heel stuk groter dan je eerst dacht. Geniet van de Vietnam-voorpret! Lieve groet 🙂

  Like

 2. Love that thought!
  Overigens… Volgens mij heb je de spannendste en meest “uit je comfort” choice al gemaakt met besluiten om te regelen, boeken&gaan!!
  First step is always the bravest!

  Like

 3. Volgens mij heb je helemaal gelijk met je laatste zin… 😉 en dat maakt dan dat ik er juist (tegendraads) lekker in blijf! Beetje a la Hans de Gans… 😉 Maar verder vind ik het stoer dat je dit gewoon doet!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s