Waterpeil?

imageEen collegaatje en ik zaten van de week even onder het afdakje op het bankje te genieten van de regen en de verkoeling, onze pauze eindigde in een leuk schouwspel.

Een collega, een vrolijke jongen van zestien die in de keuken werkt, liep vanaf de buitendeur van de keuken naar het midden van de parkeerplaats en zette daar een coca-cola glas neer, wachtte even, je zag hem denken en plaatste het glas toch maar op het dak van een auto, hij keek niet op of om, helemaal met dat glas en de regen bezig, want hij wilde het waterpeil meten. Hij zag ons niet zitten en ging weer naar binnen. Mijn hersens beginnen meteen te kraken. “Zal ik dat door die plas heen halen?” Jaa lacht ze bulderend. Zogezegd , zogedaan… Na een een paar minuten zitten wij nog wat te na gniffelen, maar dan komt hij weer naar buiten en kijkt bedenkelijk, terwijl hij het glas oppakt en daarna met een vol glas naar de keuken in loopt.

Vanmiddag zaten er een hele groep collega’s en stagiaires buiten, uit te hijgen van hun werkdag en van het zonnetje te genieten. Ik loop naar buiten en ga “toevallig” naast de weerdeskundige zitten. Na een paar minuten vraag ik terloops. “Hey, wat uh… Was de bedoeling? Wilde je van de week het waterpeil meten?” Hij verteld mij hetzelfde verhaal, wat wij van een afstandje hebben gezien. Hahaha, begint een ander meisje te lachen. “Ja, dat klopt en we hebben het ook opgedronken!” Ik begin te glunderen en uit mijn ooghoeken zie ik een grote glimlach op het gezicht van mijn andere collega. Ik kan haar niet aankijken, anders proesten we het uit.
Moet ik het zeggen? Zal ik het zeggen? Wil ik het zeggen? Nee, nog niet besluit ik met een lach op mijn gezicht en ga weer aan het werk…

FR

Advertentie

Een gedachte over “Waterpeil?

  1. my friend, can u tell me what have u written about? or what this entire topic concludes? i can”t understand this language. Can u tell me in English?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s