Guestblog raising mefrouw: Mosterd

Beste Sylvana,
Jij hebt mijn hart geraakt. Met de terloopse opmerking, bij Jeroen, dat er al vanaf de jaren 60 een Pieten discussie op gang is, wist je me te triggeren : Mijn hele leven inderdaad, gaat het in december daarover. Dus ik bedacht: waarom zouden we het er dan nu ,in de zomer, niet over mogen hebben? Is dit mosterd voor of na de maaltijd? 

Een mooi ingehouden, warm pleidooi hield je voor de Regenboog Pietjes; Dieuwertje zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen. 

Wat was het jammer, dat je de Sinterklaas die in het publiek zat niet snapte, hij meende het goed, maar jij zat gevangen in je eigen verhaal.

Vorig jaar heb ik het wel gevierd, Sinterklaasavond, samen met mijn familie; Maar ik kon dat ene liedje niet van harte mee zingen. Waar Umberto het over had, weet je nog wel? Mijn oudste dochter pikte het op :”oh mag dat ook al niet meer? ”

Dat emoties een rol gaan spelen is niet vreemd, bij dit soort zaken , en was jij het nou, of iemand anders die heel goed wist te verwoorden, dat het maar een generatie kost om dingen te veranderen?

Ik ben het daar wel mee eens, nu blijkt dat het soms maar een stap verwijderd is van andermans deur.

Vroeger bestond er nog geen Hulpsinterklaas, maar kijk hoe die is geïntegreerd! Mijn kinderen moesten daar erg aan wennen, maar die van nu weten gewoon niet beter.

Beste Sylvana, ik ga voor een wereld, waarin jouw vriendin er niet over na hoeft te denken in welke kleur ze haar lippen moet stiften. 

Alhoewel mijn schoonzoon (zelf van Aziatische afkomst) nog een opmerking maakte over de vele Antilliaanse mensen, die zich van harte zwart laten schminken, ook al zijn ze zelf bruin, denk ik toch, dat dat over de top is.

Ik denk samen met jou, dat de CNN documentaire “Blackface” van Oscarwinnaar Roger Williams niet overbodig is.

Het is inderdaad een “dirty little secret” , in Nederland, wat we vooralsnog in onze harten mee hebben gedragen.

Tijd voor de Zwarte Sint; als oma en als moeder ben ik er klaar voor!

En voor de goud of oranje- kleurige Pieten, laat ze maar onder de regenboog gaan staan. Erik en Jochem hebben ondertussen al het goede voorbeeld gegeven, door zich te distantiëren van het hele gebeuren.

Ik hoop dat we het er volgend jaar niet meer over te hoeven hebben.

Groet SH

PS. Dat jij inmiddels de politiek in bent gegaan, verbaast mij niets. Ik hoop dat ik je hiermee een hart onder de riem heb gestoken, na alle bagger die je daarna over je heen kreeg.

Advertentie

Een gedachte over “Guestblog raising mefrouw: Mosterd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s