Motivation Monday: dierproefvrij


“Eveline, wat zijn jouw goede voornemens?” Uiteraard is mijn antwoord dat ik niet aan goede voornemens doe. Goede voornemens zijn zo 2009. Heel stiekem op oudjaarsavond ploppen er zomaar, ineens een paar goede voornemens op in mijn hersenen. Nieuwjaar, nieuwe ronde nieuwe kansen. Wie ben ik om deze goede voornemends te dwarsbomen. Ze heten niet voor niets GOEDE voornemens. Ze zijn dus ergens goed voor.

Mijn eerste goede voornemen voor dit jaar: ik koop geen cosmeticaproducten meer die niet dierproefvrij zijn. Eerlijk is eerlijk, dit goede voornemen ligt al een tijdje te sudderen in de braadpan. Ik heb voor dit goede voornemen ook al het nodige onderzoek gedaan. Die beeldschone paralegal uit Suits, te zien op Netflix, is er niets bij. Ik ben terechtgekomen op de website van Sophie. Sophie is de kracht achter Naoki en zij is mijn nieuwe held. Zij geeft informatie, en heeft complete lijsten met dierproefvrije cosmetica, of met merken die, helaas, nog wel steeds testen op dieren. Als ik de lijst voor het eerst doorlees, dan schrik ik. Sommige producten die ik dagelijks gebruik, zijn niet dierproefvrij. “Heb ik dan echt de struisvogel uitgehangen al die tijd?”. Gelukkig shop ik bijna al mijn make-up bij de Hema en de Hema is goed bezig!

“When you know better, do better”.  

-Maya Angelou

Deze lijsten zullen vanaf nu mijn bijbel zijn, mijn leidraad, mijn steun en toeverlaat, mijn orakel, mijn hulplijn, mijn alles bij het kopen van cosmetica.

Mijn goede voornemen, omdat ik wil dat de wereld elke dag een beetje mooier wordt, ook voor dieren. Ik begin klein en dus bij mezelf.

Wie gebruikt er ook dierproefvrije cosmetica en welke tips kun je me geven?

ER

Advertentie

3 gedachtes over “Motivation Monday: dierproefvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s