Food on a list“Ik kan ook lekker hachee maken”, aldus mijn collegaatje. Bij deze gedachte alleen al loopt het water me in de mond. “Hachee hmmmmm zo lekker”, antwoord ik haar. “Dat moet ik ook maar eens maken”. Zo ontstaat in mijn hoofd gelijk een lijstje met gerechten die ik nog nooit heb gemaakt, maar die ik zeker nog eens ga maken. Deze keukendraak krijgt allemaal inspiratie!

Bucketlist met gerechten die ik nog wil maken:

1. Hachee 

De hachee van mijn Beppe is echt top of the bill. En ik vermoed dat niemand daar tegenop kan. Het enige nadeel van hachee is, dat er maar zo weinig groente in zit, maaaaaaaaaaaaar ik kan altijd kijken wat ik daaraan kan doen. Met zoete aardappel lijkt het mij ook erg lekker! 

2. Trommelkoek

Nog een oldtimer van m’n Beppe! Daar heb ik mij nog nooit aan durven wagen, maar dit familierecept moet eigenlijk wel in de familie blijven. In de meivakantie, maar naar Vlieland en trommelkoek maken samen met Beppe.

3. Suikerbrood 

Gewoon omdat het zo lekker is. De reden dat ik het nog nooit heb gemaakt is pure zelfbescherming.

4. Indiase curry 

Mijn liefde voor rijst is groots! En het lijkt me zo vet als ik gewoon echt een meesterlijke, bad ass curryschotel kan maken!

5. Poolse zuurkool

Dit recept is een van mijn favoriete recepten van moeder! Zo enorm lekker. Ik heb al zo vaak het recept gevraagd, om het vervolgens weer kwijt te raken. Nu durf ik het bijna niet meer te vragen. 

Dit is het begin van mijn Food bucketlist! Wat staat er op die van jou, want mijn lijst mag aangevuld worden!

ER

N.b. Ik vind het een uitdaging om alle gerechten allergie proof te maken, maar het is niet onmogelijk! 

Advertentie

4 gedachtes over “Food on a list

  1. Niet veel groenten in hachee ? nou, bij die van mijn mam gingen er altijd giga veel uien in hoor.
    Mijn pa was altijd uitverkoren om die uien schoon te maken en te snijden en hoewel dat veel tranen kostte had hij dat er graag voor over, hij was dol op hachee. Overigens smaakt rode kool er heerlijk bij

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s