Yummy sunday: Andijviebroodschotel


Soms heb je van die recepten waarvan je denkt, hoe is dit ooit tot stand gekomen? Hoe bedenk je dit?! Had je dan geen aardappelen meer maar nog wel een oud stokbroodje liggen? Voor mijn gevoel is dit zo eentje maar de smaken kloppen echt helemaal. Ik heb het receptje ooit een keer gevonden in een allerhande van de Albert Hein en het is bij ons een gouwe ouwe geworden.

Ingrediënten:
⁃ 1 gesneden stokbrood
⁃ 1 ui
⁃ olijfolie
⁃ 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
⁃ 200 gram beenham reepjes
⁃ 125 gram geraspte oude kaas
⁃ cherry tomaatjes
⁃ 400 gram gesneden andijvie

Bereidingswijze:
⁃ verwarm de oven voor op 180 graden
⁃ snijd de de ui en de cherry tomaatjes
⁃ doe de andijvie in een ovenschaal en meng hier de Provençaalse kruiden, ui en beenham doorheen
⁃ steek de stukjes stokbrood dakpansgewijs tussen de andijvie
⁃ verdeel ook de cherry tomaatjes over de schaal
⁃ sprenkel de olijfolie over het geheel en bestrooi met de geraspte kaas
⁃ bak de schotel in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudbruin

Yummy,

MR

Advertentie

2 gedachtes over “Yummy sunday: Andijviebroodschotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s