Yummy sunday: No-mato saus

Gedeelde smart is halve smart. Dit is zo waar en daarom was ik ontzettend blij toen Qyra mij attendeerde op dit recept. 
Als je een histamine intolerantie hebt zijn rode tomaten een no go. Dus een goede pasta saus is erg ingewikkeld maar met deze no-mato saus kan je weer heerlijk meedoen!

Ingrediënten:
⁃ olijfolie
⁃ 3 voorgekookte bieten
⁃ 6 winterwortelen
⁃ 3 stengels bleekselderij
⁃ 2 uien
⁃ 2 teentje knoflook
⁃ Italiaanse kruiden
⁃ grote handvol verse basilicum
⁃ peper
⁃ zout
⁃ 2 cups bouillon 
⁃ eventueel arrowootpoeder

Bereidingswijze:
⁃ verwarm de olijfolie in de pan
⁃ snijd de ui en bak deze in de olie
⁃ snijd de wortel, bleekselderij en biet en bak deze samen met de ui mee
⁃ pers de knoflook en bak deze ook even kort mee
⁃ breng op smaak met de peper, zout en Italiaanse kruiden
⁃ voeg dan de bouillon toe een laat alles een half uurtje sudderen
⁃ voeg als laatste een minuutje de verse basilicum toe
⁃ pureer dan alles tot een gladde saus in de blender of met een staafmixer
⁃ als de saus te waterig is voeg dan wat arrowrootpoeder toe om het te binden
⁃ proef en breng het eventueel nog meer op smaak
⁃ doe de saus in een schone pot en laat de smaken een paar uur trekken in de koelkast

Yummy!

QdV & MR

Advertenties

Een gedachte over “Yummy sunday: No-mato saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s