Music of the soul: Protection

Wie kent ze niet? De humoristische en een tikkeltje provocerende werken van Banksy. De kunstenaar die werkt onder dit pseudoniem houdt de gemoederen sinds gisteren weer flink bezig. Want wie is toch deze mysterieuze Britse kunstenaar die al meer dan twintig jaar zijn identiteit geheim weet te houden?

Er bestaan hele theorieën over zijn indentiteit, verschillende namen doen de ronde en volgens sommige is het zelfs een kunstenaars collectief. Op Wikipedia staat de naam Robin Gunningham maar ook de naam Damian Hirst wordt vaak genoemd.

Sinds gisteren weten we het zeker want Goldie versprak zich in een podcast van Scroobius Pip; Het is Rob!

Dit zou verwijzen naar Robert del Naja. Graffiti-kunstenaar en mede oprichter van de triphop band Massive Attack. Deze geruchten gingen al langer want graffiti van Banksy verscheen wel opvallend vaak op plekken waar Massive Attack optrad. “Wishfull thinking” noemt del Naja het zelf, alhoewel hij toegeeft bevriend te zijn met Banksy en Banksy heeft het voorwoord van het boek over Massive Attack geschreven. Zowel Banksy als Massive Attack verwerken vaak confronterende politieke boodschappen in hun werk. Een simpele optel som zou je zeggen maar ja,….

Rob zou natuurlijk net zo goed kunnen verwijzen naar Robin Gunningham en dan heeft Wikipedia gewoon gelijk.

Voorlopig blijft het gissen maar vanavond in “Music for the soul” dit liedje van Massive Attack omdat ik deze vroeger helemaal grijs heb gedraaid.

Fijn weekend,

MR

Advertentie

2 gedachtes over “Music of the soul: Protection

  1. Hemels. Ook ik was en ben groot fan van Massive Attack. Ik ging ooit naar een concert van hen in Brussel. Toen was ik nog groter fan… adembenemend… Dank om mij in vervoering te brengen met deze wauw muziek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s