Het is bij ons echt “griezelen” wat de klok slaat op het moment. Met het thema van de Kinderboekenweek zit onze minibieb vol met griezelverhalen. Natuurlijk mochten de kinderen ook verkleed naar school en dansen op het nummer van kinderen voor kinderen speciaal geschreven voor die spannende kinderboeken week.
Gisteren ging Finn als enge hybride weerwolf/vampier naar het Knipsterfeest bij Opa en Oma. Met dit thema kan het eten dan natuurlijk niet achterblijven, daarom maakte Finn en ik deze scary Halloween paprika!
Ingrediënten:
⁃ 4 oranje paprika’s
⁃ 1 ui
⁃ 400 gram ongekruid rundergehakt
⁃ 1 teentje knoflook
⁃ theelepel sambal
⁃ 1 theelepel kaneel
⁃ 1 theelepel komijn
⁃ zout
⁃ handje rozijnen
⁃ 2 eetlepels tomatenpuree
⁃ olijfolie
⁃ Lassie minuutje zilvervlies- rijst + kikkererwten en rode quinoa
Werkwijze:
⁃ verwarm de oven voor op 180 graden
⁃ was de paprika’s, snijd er een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Maak er een eng gezichtje in met een scherp mes. Smeer de paprika’s in met olijfolie en zet in een ovenschaal
⁃ verwarm wat olijfolie in de pan
⁃ snipper een uitje en bak deze op een laag vuurtje aan in de koekenpan
⁃ kruid het gehakt met de knoflook, komijn, kaneel, sambal, zout en een handje rozijnen
⁃ Voeg de tomatenpuree toe aan de uitjes en bak dit even mee om te ontzuren
⁃ rul dan het gehakt
⁃ de boog kan niet altijd gespannen zijn en ik koos voor gemak en nam de Lassie minuutje zilvervlies- rijst + kikkererwten en rode quinoa. Dit stop je een minuutjes in de magnetron en het is klaar. Roer het daarna door het gehakt
⁃ vul nu de paprika’s en zet het geheel voor ongeveer een kwartiertje in de oven
Yummy,
MR