Yummy sunday: Fryske Sûkerbôle

Sûkerbôle oftewel suikerbrood is een recept wat ik al jaren zelf probeer te maken. Elke poging word ik weer uitgelachen door mijn gezin want verder dan een mierzoet wit broodje kom ik niet. Maar iets lekker maken van suikerbrood lukt me dan net weer wel. En dit recept voor wentelteefjes is snel en kan eigenlijk elk moment van de dag.

Ingrediënten:
⁃ 1 suikerbrood
⁃ 250 mililiter (haver) melk
⁃ 1 ei
⁃ 2 theelepels kaneel
⁃ kokosolie of iets anders om in te bakken

Werkwijze:
⁃ snijd het suikerbrood in plakken
⁃ mix alle overige ingrediënten in een kom
⁃ smelt de kokosolie in de pan
⁃ week de plakjes suikerbrood in het mengsel
⁃ bak ze om en om goudbruin

Lekker met wat vers fruit en/of een schep ijs en slagroom!

Yummy,

MR

Advertentie

Een gedachte over “Yummy sunday: Fryske Sûkerbôle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s