Vakantie mijmeringen

Op eigen terras zit je in je eentje ’s avonds graag nog even na te genieten van de heerlijke voorafgaande dagen, maar deze keer word je opeens uit je gedachten opgeschrikt en aangesproken door een lifeguard uit Luxor.

Hij is op weg naar huis, vermomd in een hooded sweater, maar je weet natuurlijk al hoe hij er daar zonder uitziet.

Dat heb je vandaag bij het zwembad al gespot en hij  neemt je nu mee in zijn verhaal.

Heerlijk toch? Of niet?

Ook in andere Afrikaanse landen schijnt het vaak te gebeuren, vooral bij vrouwen van mijn leeftijd: Een jongen van de leeftijd van je eigen zoon, wil je opeens meevoeren naar zijn wereld en wil je tonen, out of the blue, dat je niet onaantrekkelijk bent, ook al ben je rond de vijftig, zoals hij dan denkt te weten.

Jij kan met hem een heel ander leven beginnen.  Hij zal er wel voor zorgen dat het beter wordt. Beter dan wat je nu hebt. Hoeveel vrouwen van mijn leeftijd stinken daar niet in!  En worden daar niet armer van? En vele teleurstellingen rijker?

Heel voorzichtig vertel je hem dat het leven wat je al hebt, goed is zoals het is, anders was jij hier niet en lag je lief  niet op een halve meter ernaast te ronken.

Teleurgesteld druipt hij af en ik besef dat hij ook alleen maar de kost probeert  verdienen, misschien wel voor een hele familie en ik ben blij dat mijn zoon in Nederland zich niet hoeft te prostitueren en dat hij op dat moment vredig ligt te slapen en op het huis en de hond past.

Tenminste dat hoop ik en nu ben ik weer thuis om dat te verifiëren en om er op te letten.

Groet

SH

Advertentie

2 gedachtes over “Vakantie mijmeringen

  1. och…ja dat is een lastig fenomeen. dan tel je je zegeningen en ben content dat onze jongens dit niet hoeven te doen om zich te kunnen handhaven in een keiharde wereld.

    Like

  2. blijf dan ook maar gewoon hier, in je eigen wereld. het lijkt mij zeer onaangenaam om tegenwoordig toerist te zijn in exotische oorden.Alleen al door je uiterlijke verschijning ben je een aanklamppunt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s