Verbod

Met het oog op het streven van de Europese Unie om de strijd tegen plastic producten voor eenmalig gebruik aan te gaan, ging Kim van der Meulen voor de Leeuwarder Courant op zoek naar eco-vriendelijke alternatieven voor o. a. wattenstaafjes, vershoudfolie en boterhamzakjes.

Afgelopen zaterdag werden in een paginagroot artikel  verschillende duurzame producten uitgebreid beschreven en de meeste ervan heeft mefrouw’s eco-shop in het assortiment en meer!

Al bijna een jaar propageren wij via deze blog, op markten, via de webshop en sinds kort op eco-party’s het gebruik van deze milieu vriendelijke producten, omdat veel zwerfvuil en de afvalberg nu eenmaal uit wegwerpplastic bestaat en de mensheid er grotendeels uit onwetendheid zo achteloos mee om gaat.

Alhoewel, hoe onwetend kun je tegenwoordig nog zijn voor wat betreft de gevolgen van de te grote CO2 uitstoot, het broeikaseffect, de plasticsoep enzovoort?

In het kader van plastic-free-july zijn er op National Geographic fantastisch gemaakte docu’s, interviews en pitches te zien, die menigeen de ogen zullen openen.

Vanavond bijvoorbeeld: ‘Plastic Paradise’ om 19.50u. over de verradelijkheid van onze uit de hand gelopen plasticconsumptie.

De onwetendheid waar wij op doelen is dat veel mensen zich er niet van bewust zijn, dat er voor alles een duurzaam alternatief te vinden is en je dus niet bang hoeft te zijn voor het verbod van de EU op bijvoorbeeld plastic bestek en rietjes in 2019, want komen gaat het er. Reken maar!

Kijk op onze website voor ideeën, inspiratie en (via de productinformatie) voorlichting over de vele alternatieven. Wij bieden je kwaliteit en op langere termijn een besparing in je portemonnee en een verkleining van je mondiale footprint.

Uiteindelijk is dat beter voor jezelf; voor de flora en de fauna en voor je kinderen en kleinkinderen.

Liefs van mefrouw

National Geographic #stopmetplastic

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s