We gaan het bestaan van mefrouw vieren met een BBQ!
Een paar what’s appjes over en weer en het is geregeld. Eef haar keukenprins maakt stokbrood, kruidenboter, pindasaus en natuurlijk satéstokjes. Ik doe de rest en Fook komt extra vroeg om te helpen bij de voorbereidingen.
Onze favoriete fruitspies moet zeker op tafel en sinds deze lifeblog weet ik dat Mel gek is op spruitjes en ik ook!! Op pinterest heb ik een super leuk recept gezien met spruitjes dus die gaan we zeker uit proberen.
Fruitspies
– verse basilicumplant
– rijpe mango
– aardbeien
Bereiding:
– schil de mango en snijd hem in blokjes
– haal de kroontjes van de aardbeien
– pluk blaadjes van de basilicumplant
– prik van alles 1 op een satéprikker met het basilicumblaadje in het midden.
Groentespies
– spruitjes
– olie
– foelie
– peper
Bereiding:
– maak de spruitjes schoon en stoom of kook ze vier minuutjes
– laat ze afkoelen en bestrijk met olie (weet ik nu na het uitproberen) en kruid ze naar smaak met foelie en peper
– rijg het spek en de spruitjes om en om op de satéprikker
– bereid de spies op het koude gedeelte van de barbecue zodat het spek lekker langzaam knapperig kan worden
Wat een feestje, mefrouw is een feestje. Moeten we nog wat bespreken vraagt Eveline? Nee, het gaat goed zo!
MR





Ziet er super uit!
LikeLike