BBQ with love: Spare ribs 

Spare ribs is absoluut niet mijn ding. Ik krijg er de griebels van als ik mensen zie kluiven op die botjes. Vieze vette vingers, grote IEUW. Laat staan als ik als ik ze zelf voorgeschoteld krijg. Maar deze keer was het anders, ze roken al de hele middag zo lekker…zou ik het dan toch proberen? 

Mijn lief is verzot op spare ribs. We hadden een weekendje met zijn tweetjes en wat is er dan fijner om een beetje te hobbyen in de keuken. Mijn lief wide lekkere spareribs voor op de barbecue. Toevallig had ik bij koffietijd die week een lekker recept gezien dus dat ging hem worden.
#KokenmetCaspar 

Ingrediënten:

Voor de spareribs:
– 1 kilo babyback ribs

– 1/2 blikje rookmot

Voor de marinade:

– 1/2 liter cola

– 1 liter runderbouillon

– 1/2 liter appelsap

– 150 milliliter ketjap

– 100 milliliter sojasaus

– 1/2 eetlepel 5 spices

– 1/2 eetlepel cajun kruiden

– 1 eetlepel sambal 

Basisrecept glaze:


– 1 eetlepel appelstroop

– 1 perzik (uit blik)

– 2 teentjes geperste knoflook, geperst

– 1 eetlepel bruine suiker

– 2 eetlepels ketchup

Extra, voor de hot glaze:


– 1/2 eetlepel tabasco

– 1/2 eetlepel sambal 


Extra, voor de sweet glaze:

– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

– meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime pan

– voeg de ribs toe en zorg ervoor dat ze geheel bedekt zijn. Kook de spare ribs 45 minuten in de marinade

– haal de ribs uit de pan en laat ze goed uitlekken op een rooster

– meng alle ingrediënten voor de glaze in een steelpan en laat dit op laag vuur 15 minuten inkoken

– verwarm de barbecue tot de kolen wit zijn.

– leg een blikje rookmot in de kolen en wacht tot de mot begint te roken

– bestrijk de ribs rondom met de glaze naar keuze (hot of sweet)

– grill de spareribs rondom bruin en gaar. Smeer regelmatig met een grote kwast voor het beste eindresultaat

Oké één ribje dan, één hapje, en? Grote spijt! Hoe lekker ze ook ruiken en hoe lekker ze er ook uit zien. Spare ribs zijn absoluut niet mijn ding.

Wel van mijn lief die heeft er van genoten,

Yummy,

MR 

Advertentie

11 gedachtes over “BBQ with love: Spare ribs 

  1. Heel eerlijk heb ik het recep en de beschrijving helemaal overgeslagen want de kans dat ik dit eens zelf ga proberen te maken is 0.. maar ik ben een grote liefhebber van ribjes 😍😍 dus heb genoten van het plaatje en de rest van de tekst 😂. Gelukkig meneer zal het geweest zijn vanavond.. *kwijl*

    Geliked door 1 persoon

  2. Whahahahaha ja ach, halve Indo hier, en die eten met hun handen en vingers, balletjes maken van rijst, nee doe ik ook niet hoor 😉 Teveel rommel, maar een spare rib op zijn tijd, ja jummie, en gelukkig? Is er meestal een kraan met zeep dicht in de buurt, hahahaha

    Kip vind je dan ook niets denk ik? 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s