Blauwe zones

  
“Ja, zo zie je maar weer het leven is kort. Geniet dus maar”, aldus een collega, na een slecht bericht over een van de moeders op onze school.

 Dat het leven kort is heb ik helaas van dichtbij meegemaakt. En dan nu: hoe geniet je van het leven? Hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe kun je volop participeren in de maatschappij, maar toch gezond gelukkig en lang leven? Dit is de strekking van een gesprek dat ik deze week had met mijn liefde. 

Mijn telefoon licht op. Ik krijg een link* doorgestuurd van mijn collega. “Zo leef je happy, healthy en (heel erg) lang. Nieuwsgierig als ik ben, lees ik dit artikel. In de zogenaamde blauwe zones leven de mensen het langst. Dan Buettner heeft samen met National Geographic onderzoek gedaan naar de leefgewoonten in deze blauwe zones. De beste man heeft vervolgens een boek geschreven. Nu zit ik in de laatste weken van het schooljaar en dan heeft deze juf echt geen tijd om een heel boek te lezen, maar gelukkig voor mij, staat in het artikel enkel tips voor: ze leeft nog lang en gelukkig. Bovenaan de tips staat; schrap je sportschool abonnement. Alles in mijn lijf komt in verzet. Die man heeft ze werkelijk niet op een rijtje. Maar goed, ik geef hem toch nog een kans en lees verder, er zal toch vast een bruikbare tip in staan die ik kan proberen.  Ik ben toch lichtelijk kritisch op het stuk,  en ik  zal sommige punten nooit toepassen in mijn leven, maar des ondanks intrigeert het mij dat deze leefgewoonten op sommige plekken in de wereld bijdrage aan een langer en gelukkig leven. 

“Welke ga jij toevoegen aan jouw dagelijkse leven?” vraag ik mijn collega. Gezamenlijk besluiten we om meer te gaan doen aan happy hour!  

ER

*  http://www.marieclaire.nl/health/zo-leef-je-happy-healthy-en-heel-erg-lang/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s