Âsum

  

Er valt een folder door mijn brievenbus, het gaat over een biologische pluktuin in Techum. Om er van te proeven kun je een 5 rittenkaart uit proberen, voor €30,- (een gemiddeld uitje is duurder). Wat een heerlijk idee dit gaan we doen . Ik hoef alleen maar heel goed te plannen.

Vandaag is het zover, het is eindelijk weer droog. Ik heb voldoende rust gehad deze week en zet de tens op standje, hoog. Finn heeft er zin in en roept;  “ik trek me laarzen aan!” 

Op de akker zijn een paar vrijwilligers aan het werk en op onze vraag wie ons uitleg kan geven worden we doorverwezen naar Gosse, de stadsboer. Hij vertelt ons wat we willen weten en we mogen van hem een snoeischaartje lenen. Het plukken kan beginnen!

Finn trekt zijn shirt en laarzen uit en gaat linea recta naar de aardbeien en we proeven er stiekum al eentje. Bij de rabarberstelen voelt hij zich super sterk en trekt de buitenste mooie rode stelen zo uit de grond. Hier gaan we van de week lekkere muffins van maken. Finn raakt steeds enthousiaster. Bij de groene bordjes mag geoogst worden. Hij zoekt de grootste meiknollen uit, geen idee wat we hiervan gaan maken maar dat is van latere zorg. Helaas zijn de rode besjes al op, deze hadden we graag voor Qyra meegenomen. Maar we hebben ook geluk want vandaag zijn de uien klaar. Heerlijk die geur alleen al! De tuinenbonen zien er ook nog heel goed uit en dan is ons mandje vol. 

We gaan nog even langs de varkens die heerlijk een modder bad aan het nemen zijn. Er is ook nog een bloementuin waar je bloemen en kruiden uit kan plukken het hele jaar maar dat is een ander arrangement, misschien de volgende keer.

Wat een geweldig project is dit zeg. Ik heb bij vlagen groene vingers maar echt eetbare dingen komen er niet uit mijn tuintje. Behalve een aangewaaide bramen struik. Toch wil ik wel heel graag mijn kinderen bij brengen waar eten vandaan komt. En als je zin hebt mag je ook nog meehelpen op de akker maar het hoeft niet. Dus dit is ideaal voor ons!

Voldaan gaan we weer naar huis en trots laat Finn laat de oogst aan Qyra en Papa zien. We wassen de aarbeitjes, wat zijn ze overheerlijk zoet: Âsum!!

MR

http://www.asumstadstuin.nl (binnenkort http://www.asum.FRL ) en ze zijn ook te vinden op Facebook.

4 gedachtes over “Âsum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s